A bíróság ma rács mögé küldte az SNS egykori minisztereit. Mindez első hallásra remek hírnek hangzik, de.nincs okunk az ünneplésre. A politikai berkekben fedezett nagy halak ugyanis még mindig szabadon úszkálnak.

 

A bazini Speciális Büntetőbíróság remek munkát végzett. A bíróság a faliújságtender-botrány kapcsán Igor Štefanovot 9, míg Marián Janušekot 12 évre ítélte el. Az önálló Szlovákian 25 éve alatt az első olyan magas rangú politikusokról van szó, akiknek a tisztségükkel való visszaélés miatt büntetőjogi felelősséget kell vállalniuk.

 

Slota kimaradt

 

  hirdetes_300x300   

Azonban a probléma máshol gyökerezik. Például abban, hogy a rendőrségnek és az ügyészségnek hét évig tartott, amíg bíróság elé állította az SNS egykori minisztereit.

(…)

 

A 120 millió eurós biznisz keresztapja, Ján Slota bezzeg az egész ügyben érintetlen maradt, így továbbra is nyugodtan járhatja a zsolnai bárokat és élvezheti azt a pénzt, amiért „becsülettel”megdolgozott.

 

Fico marketingje

 

Nem fér kétség ahhoz, hogy a mai ítélethozást a rendőrség az ügyészséggel együtt a pozitív PR-hoz fogja felhasználni. Ez az ítélet égből pottyant ajándék Tibor Gašpar és Dušan Kováčik számára, akik már jó pár hónapja a nagy korrupcióellenes tüntetés „főhősei”. (…)

 

Minden bizonnyal teljes gőzzel beindul Robert Fico médiacsapatának marketinggépezete is, hiszen a miniszterelnök hanyagságára az SNS-es politikusok felelősségre vonását illetően – a faliújságtender idején – már mindenki megfeledkezett.

 

A mi emberünk

 

Amennyiben Gašpar Kováčikkal együtt meg szeretné győzni a nyilvánosságot arról, hogy minden ügyben azonosan járnak el, akkor itt lenne az ideje annak, hogy azokra a botrányokra és ügyekre összpontosítsanak, amelyek a Smerhez közeli miniszterekkel és vállalkozókkal állnak összefüggésben.

 

Ugyan a rácsok mögé juttatott Janušek és Štefanov is számít, de az a rendszer, amiben a „mi emberünk” viszi a prímet, továbbra is zavartalanul működik tovább. A meghatározó politikai játékosokkal és a hatalmas mosollyal az arcán jóval több pénzt forgat, mint annak idején Slota faliújságosai.

 

Aktuality.skKomentár Mareka Vagoviča: Figúrky v base, Slota v suchu. A náš človek sa smeje

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!