(…)

 

Remek hír, hogy a választók nagy része ráébredt arra, hogy Kotleba és pártja ideológiai szempontból veszélyes, de még mindig itt vannak azok, akik nem látják/nem akarják látni, hogy Kotleba éppen olyan politikus, mint Robert Fico, Richard Sulík, Bugár Béla, Boris Kollár stb.; csak éppen Kotleba még a klérofasiszta Szlovák Állam ideológiáját is vallja.

 

Jó hír az is, hogy a választók tükröt tartottak Robert Ficónak, aki könnyű vállról vette a választásokat, és abban bízott, hogy a fess legényei a segítsége nélkül is győzelmet aratnak az egyes megyékben. A Smer nem egy közönséges mesterlapu a plakátokon, így ha szeretné megszerezni az egyes régiókat, akkor azon el kellene kezdenie dolgozni. Nem csak deklarálni a munkát.

 

 hirdetes_300x300  

Aztán ugye itt vannak a boldog győzteseink, akik a változás és a minőség hordozói lehetnek.

 

A választások után vagyunk, tehát véget ért a tüzes kijelentések és a mozgósítási szlogenek időszaka. El kell kezdeni dolgozni. Az ország változásáért és a szlovák állampolgárok gondolkodásának megváltoztatásáért folytatott harc még nem ért véget. Éppen ellenkezőleg, még csak most kezdődött el. Most mutatkozott meg, hogy a demokrácia ellenségei és a megkövesedett politikai elitek mégsem legyőzhetetlenek.

 

A felelősség most az új megyefőnökök és képviselők vállára nehezedik. Nekik kell bebizonyítaniuk azt, hogy igenis hasznos, ha az emberek a változás érdekében mennek el választani. Amennyiben ezek után a választások után sem érzik a szlovák állampolgárok azoknak az intézményeknek és embereknek a javulását, akikre szavaztak, akkor ott vagyunk, ahol part szakad.

 

Mindez a demokráciába és a választási rendszerbe vetett hitbe olyan csapást mérhet, amiből nem biztos, hogy észhez tér.

 

Aktuality.sk, Komentár Petra Bárdyho: Deň po

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!