Igor Matovič minden bizonnyal a legjobbat akarja a pártjának, de ez nem mindig sül el jól.

 

A tegnapi sajtótájékoztatóján Igor Matovič ismét Robert Ficót és mérgező bandáját szidta az élén Ladislav Bašternákkal, hiszen a kormányfő még mindig az ő lakásában él.

 

Matovič ezúttal Ficóékon kívül a rendőrséget és az ügyészséget is támadta. Azzal fenyegetőzött, hogy közeleg a számadás napja, hiszen nem sokkal a sajtótájékoztató előtt érkezett a hír, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség  eljárást indított Matovič ellen adócsalás ügyében.

 

 hirdetes_400x285  

(…)

 

Igor Matovičnak kétségkívül van politikai potenciálja, sőt szimpatizánsokkal és rajongókkal is rendelkezik. A politikai követői – Jozef Viskpuič, Erika Jurínová és Veronika Remiášová azonban regionális szinten megmutatták, hogy szintén képesek arra, hogy jó benyomást tegyenek az emberekre.

 

És ez egy igazán jó tanács lehetne az OľaNO vezérének. Talán nem kellene ennyire radikálisan nyilatkoznia. Anélkül is eléggé érdekes lehet a pártja a választók számára, hogy a számadás napjával fenyegetőzik. Mindemellett a rendőrség és az ügyészség megfenyegetése olyasvalami, ami egy államot és törvényt becsülő politikus szájából nem szabadna, hogy elhangozzon.

 

(…) Az egyes intézmények kritizálása helyett Igor Matovičnak az egyének bírálására kéne összpontosítani, valamint azokra a törvényes módszerekre, amelyekkel ez helyrehozható lenne. Ugyanis ezzel a módszerrel (remélem, hogy nem szándékosan) éppen azoknak segít, akik szívesen látnák a demokrácia széthullását.

 

Nehogy a végén még ő maga is felelőse legyen a számadás napjának eljöveteléért.

 

Aktuality.sk, Komentár Petra Bárdyho: Matovičov deň zúčtovania

Nyitókép: Erik Adamson / Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!