Matovič elutasítja azokat a vádakat, miszerint a regionPress elnevezésű cégének eladása során 600 ezer euróval rövidítette volna meg az államot. „Ez az egész egy tévedés, zaklatás, a hatalommal való visszaélés”.

 

Arra a kérdésre, vállalja-e a hazugságvizsgálatot, hogy megcáfolja azokat a feltevéseket miszerint adót csalt, kitérő választ adott.

 

Csak akkor megyek hazugságvizsgálatra, ha Fico is elmegy. Abban az esetben, ha nem megyek át valamelyik kérdésen, legyen szó csupán egy kérdésről, akkor távozom a politikából” – állítja Matovič.

 

 hirdetes_810x300  

Az Egyszerű Emberek vezére úgy gondolja, hogy nem lőtt túl a célon, amikor bizonyítékok nélkül azzal vádolta Ficót, hogy Belizen több mint 600 millió eurója van. „Azt gondolja, hogy valaki meri vállalni ezt az egészet? Átadtam a rendőrségnek 30 konkrét dokumentumot, megrendelést és számlát, és semmit sem csináltak vele.”

 

Matovič elismeri, hogy az ő politikai stílusa nem kell, hogy az ellenzéki választóknak megfeleljen. Ennek ellenére ahhoz a jeligéhez tartja magát: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

 

(…)

 

Matovič azt is beismerte, hogy intenzíven gondolkodik azon, hogy távozik a politikából. „Azt gondoltam, hogy a politikában a maffiabecsület érvényesül, miszerint a család mindig tabu marad”.

 

Aktuality.skNA ROVINU s Igorom Matovičom: Kvôli rodine rozmýšľam o odchode z politiky

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!