Bugár Béla szava

 

 Bugár Béla hétfőn eljátszotta az előrehozott választások élharcosát, ám ez a szerep nem sokáig tartott ki.

 

Kioktatott minket, hogy a Most-Hídban mindenről a párt Országos Tanácsa dönt. Az OT pedig egyöntetűen arról döntött, hogy vagy egyezséget kötnek az előrehozott választásokról, vagy távoznak a kormánykoalícióból.

 

  hirdetes_300x300   

Bugár szerdán az Országos Tanács döntését a kukába dobta. Kijelentette, hogy nem akar előrehozott választásokat, sőt, a Most-Híd a koalícióból sem akar távozni. Szerinte a koalíciónak bármiféle politikai változások nélkül kell folytatnia a működését. A kormányrekonstrukciónak szimplán személyi jellegűnek kell lennie. Kaliňákot és Ficót pedig az asszisztensei helyettesítik a kormányban.

 

Fico mindent bevetett a megmentésért folytatott kétségbeesett harcába. Még a saját méltóságát is. Másrészt: a legfontosabbak továbbra is nyugodtak maradhatnak. A játszma folytatódik a régi, jól bevált szabályok szerint.

 

A legfontosabbak, természetesen, a pénzügyi csoportok, a párt szponzorai és oligarchái, akik a választások után privatizálták Szlovákiát. De a legfontosabbak közé tartozik a rendőrség vezetősége is, akiknek éveken át az volt a feladatuk, hogy először a kisebb, a párt hátteréből származó csalókat fedezzék, majd a bűnözőket. Végezetül pedig a maffiát és a szervezett bűntényeket.

 

Képletesen megmondva: az az oligarchikus rendszer, melyet a Smer épített ki, és amelyben az üzletnek van a fő szava, felkarolta Bugár Bélát. Ficoval pedig azt tette, amit anno Mečiarral. Zuhanyozni küldte. Mert bűzlött.

 

(…)

 

Aktuality.skTýždeň v kocke Daga Daniša: Oligarchovia poslali Fica do sprchy

Nyitókép: Pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!