Ön szerint mi történt az elmúlt napokban és hetekben?

 

Bugár Béla elárult minket. Azt hiszem, ez volt a legjelentősebb momentuma az elmúlt időszak eseményeinek. Eltörölte a lakosság egy részének reményeit. Először azt mondta, hogy előrehozott választások lesznek, vagy kilépnek a kormányból. Végül házaló ócskás módjára előhúzott valamilyen harmadik mondatot.

 

Nem volt ott korábban?

 

 hirdetes_810x300  

De igen. De csak úgy, mint ami felhatalmazza a Most-Híd vezetőségét a két lehetőség vonatkozásában (…) Csakhogy alapvetően megváltoztatták a Most pozícióját, amit senki sem értett, még Bugár saját emberei sem.

 

Még František Šebej is azt mondta mindenkinek, hogy „bajuk van a szövegértéssel”. A végén kiderült, hogy ő nem érti pártvezére gondolkodását. Bugár Béla ebben a választási időszakban már másodszor csapta be a szlovákiai polgárokat.

 

Ön szerint a Most-Hídnak Bugár vezetésével lehet még esélye [a következő választásokon]?

 

Személy szerint úgy vélem, hogy nem. De feltételezem, mindig lehetnek olyan választók, főleg magyar nemzetiségűek, akik szerint az a legfontosabb, hogy [pártjuk] kormányon legyen – mert olyan faluban élnek, amelybe uniós pénzek érkeznek.

 

(…) Az utcára vonuló tömegek egyelőre összefogták a kormánypártokat, a koalíciós partnerek együttműködnek, a stabilitás szót ismételgetik.

 

Csak nyugodtan. Magyarázkodjanak csak. Nekem úgy tűnik, Bugár Béla feláldozta pártját. De ez az ő döntése. Egyáltalán nem gondolom úgy, hogy ezzel most vége (a kormány agóniájának – a szerk. megj.). Az élet túl kiszámíthatatlan ahhoz, hogy azt mondhassuk, ügy lezárva. (…)

 

Aktuality.sk, Richard Sulík: Kočnera som nevidel 8 rokov (rozhovor)

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!