A második felmérés is érdekes dolgokat mutat. Két hónappal Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása után a koalíciós pártok nemcsak hogy tartják magukat, de a támogatottságuk mérsékelten még növekszik is. Mindeközben a parlamenti ellenzék lassan, de biztosan veszít a támogatottságából.

 

Más szóval: a Sulík-féle SaS és a partnerei alternatívaként és Fico kihívóiként is csődöt mondtak. Nem voltak képesek sem az országban dúló krízis, sem a tömegtüntetések kihasználására. Az erejüket egyszerűen nem tudták mozgósítani. Még ha szimbolikusan is, de a Focus legújabb felmérése szerint az összes parlamenti ellenzéki párt veszített az erejéből. Az AKO ügynökség által készített felmérés szintén hasonló adatokat mutatott.

 

(…)

 

 hirdetes_810x300  

Egyszerűen megmondva: az ellenzéki „elvtársak“ valahol hibát csinálnak.

 

A kormánykoalíció és maffia-összeköttetései elleni nyilvános felháborodás és mozgósítás még soha nem volt olyan masszív, mint 2018 februárja után. Az SaS-t és az OĽaNO-t ez a hatalmas megmozdulás valahogy mégis elkerülte.

 

A kormányválság után Sulíknak és Matovičnak is alacsonyabb a támogatottsága, mint a kormányválság előtt.

 

Kár.

 

(…)

 

Abban az országban, ahol a koalíciót a bűnbandák uralják, ahol az államkasszából több millió euró végzi az adóparadicsomokban, nos abban az országban az ellenzéknek a kiutat kellene jelentenie, nem pedig a probléma részét.

 

Sulík és Matovič véleménye (stílusa) nem kell, hogy mindenkinek megfeleljen, de ellentétben a smeres aranyásókkal és multimilliomosokkal szemben van néhány vitathatatlan előnyük. Az ő „politikai“ vágyaik közé nem az 50 ezer eurós karórák, a Bonaparte apartman, a floridai villák, a dubia hotelek és belizi pénzzel megtömött számlák tartoznak.

 

Az ő környezetükben nem működnek olyan bűncsoportok, amelyek több tíz millió euróval rövidítették meg az államot.

 

(…)

 

Az az elmélet, mely szerint „ők semmiben sem jobbak“, mint Fico, Danko vagy Bugár, nem érvényes. Igenis jobbak. Ők azok, akiktől a koalíciós vezérek és az ő maffiabagázsuk igenis fél.

 

Erről azonban nem a médiának és a felméréseknek kell meggyőzniük a nyilvánosságot. Erről az embereknek saját maguknak kell meggyőződniük.

 

(…)

 

Aktuality.skKomentár Daga Daniša: Trpké prekvapenie. Koalícia sa drží, opozícia stráca

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!