„Már kilenc hete változásokat, és felelősségvállalást követelünk a politikai elittől. Azt követeljük, hogy meghallgassanak minket. A jó társadalom alapja az együttműködés, ám ehhez az együttműködéshez kölcsönös tiszteletre van szükség, hiszen ebből születik meg az önállóság és a felelősségvállalás.

 

Mi nem vagyunk ellenségek. Mi csupán egy szép életre vágyunk Szlovákiában, ahol a legjobbat szeretnénk kihozni magunkból. Értékeljük az igazságos és tekintélyes személyeket, de azok ellen az igazságtalan személyek ellen fellázadunk, akik nem rendelkeznek önreflexióval, és anélkül követelnek tőlünk engedelmességet, hogy az ő prioritásaik nem a mi érdekeinket szolgálják.

 

A demokrácia nem olyan önkényesség, mint amit a politikusainkk mutatnak nekünk. Egy demokráciában a politikusok megértik, hogy mindenkit szolgálniuk kell. Még azokat is, akik másra szavaztak. Egy politikusnak a gerincességének és az arcán lévő bőrnek köszönhetően lehet valódi immunitása. Mindezt nem lehet egy funkcióval megszerezni.

 

 hirdetes_810x300  

Minél tovább fogtok rossz döntéseket hozni, annál nehezebb lesz kimászni a gödörből. Ne hazudjatok nekünk, de fejezették be azt is, hogy saját magatoknak hazudtok. Amennyiben hiányzik a lelkiismeretetek a makulátlanságot, a feddhetetlenséget, az illetékességet, a hamis hazafiasságot és az együttérzést lehet színlelni. Mi azonban az ország vezetőségében nem akarunk ilyen embereket. Nem engedhetjük meg.

 

Mindannyian szeretnénk Önöknek megköszönni, hogy még mindig hisznek abban, hogy Szlovákia képes megváltozni. Mindenkinek, aki már kilenc hete harcol a tisztességes és igazságos Szlovákiáért, szeretnénk köszönetet mondani.

 

(…)

 

Nagyon szépen köszönjük azoknak, akik voltak olyan merészek és elkezdtek beszélni azokról a disznóságokról, amelyek körbevesznek minket. Amennyiben az ország nem lesz képes arra, hogy megvédje Önöket, mi majd mindent megteszünk azért, hogy a döntésüket ne bánják meg.

 

Mi együtt vagyunk azok, akikkel számolniuk kell.

 

Köszönjük nektek.”

 

 Táňa Pauhofová színésznő beszéde a május 4-i tüntetésen hangzott el.

 

Aktuality.skTáňa Pauhofová na proteste: Nechceme klamárov v riadení našej krajiny

Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!