Peter Pellegrini egyre inkább lerántja a leplet valódi feladatáról.

 

Elég volt négy hónap Ján Kuciak meggyilkolása óta, négy hónap, míg lelepleződött a szervezett bűnözés és politikai vezetőink összefonódása, és Peter Pellegrini befejezheti a kétszínűséget.

 

Vélhetően már semmi szükség rá. Így lehet értelmezni a viselkedését. A smeres tanácsadóknak nyilvánvalóan belső felméréseik vannak, melyek egyértelműek: például, hogy a Smer választója nem ért egyet a Za slušné Slovensko tüntetéseivel, vagy hogy a Smer választója nem szimpatizál a gazdákkal, akik nemrég Pozsonyban tüntettek.

 

 hirdetes_810x300  

A Smer hosszú ideje felmérések alapján cselekszik. Politikájuk ugyanis frázisokon és olyan lépéseken alapul, melyek feladata, hogy elhitesse a választókkal, hogy a párt figyel az egyszerű emberek mindennapjaira.

 

Ez tény. Vannak esetek, amikor alig pár perccel Fico sajtótájékoztatója után kereste az embereket az ügynökség Fico szavaival. A Smeresek le akarták tesztelni, hogy beletrafáltak-e.

 

Ez az ún. szociáldemokrata politika.

 

Peter Pellegrininek így ma már nyilván nem kell játszania a kormányfő szerepét, hogy megnyugtassa a kedélyeket. Újra az lehet a smeres kormányfő, aki a tanácsadók világos kottájából játszik. Épp ezért mutat egyre nagyobb hasonlóságot Robert Ficoval, és épp ezért a helyzet meg nem értését jelenti, ha valaki azt mondja, hogy Fico távozott.

 

Nem ment sehova, és úgy tűnik, hogy nem is fog. A felmérések eredményei azt mutatják, hogy a 20 százalékra való csökkenéséből a Smer lassan felocsúdik, és növekedésnek indult 21 százalékra. Igen, beszélhetünk statisztikai hibáról is (+- 3 %), de mindez azt is jelentheti, hogy a legnagyobb válságot már túlélték és minden készen áll a király visszatérésére.

 

Az átmeneti kormányfő, akit az SNS elnöke sem tart alapvető kérdésekben a partnerének, remek munkát végez főnöke számára.

 

Aktuality.skPeter Bárdy: Návrat Fica je pomaly pripravený

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!