Amennyiben Bugár Béla elvhű szeretett volna lennie Szlovákia és a pártja jó hírének megtartása érdekében, akkor a kormánykoalícióból már legkésőbb tíz nappal ezelőtt távoznia kellett volna. Tehát akkor, amikor a német bíróság megállapította, hogy a vietnami férfi elrablásához a szlovák kormánygépet használták fel.

 

Abban a pillanatban, amikor kiderül, hogy a vádak valósak,  azt fogom mondani, hogy egy ilyen kormánykoalícióban nincs keresnivalónk“ – mondta Bugár Béla a Pátria Rádióban.

 

Ezután az a kiegészítés következett, hogy amennyiben a médiában megjelent információk nem igazolódnak be, akkor a Most-Híd párt elnöke követelni fogja ezeknek a híreknek a terjesztőitől a bocsánatkérést azért, amiért kárt okoztak Szlovákia érdekeinek.

 

 hirdetes_810x300  

Pech. Szlovákia jó híre és érdekei ebben a botrányban már megsérültek. Amennyiben Bugár valóban következtetéseket akart volna levonni az emberrablás ügyéből, akkor a pártjának már legkésőbb tíz nappal ezelőtt távoznia kellett volna a kormánykoalícióból.

 

Szlovákia már mindenhogy elveszítette az imázsát…

 

(…)

 

Szlovákia jó híre és érdekei már akkor megsérültek, amikor Kaliňák kölcsönözte a kormánygépet a vietnami emberrablóknak, majd ő magas és a minisztériuma alkalmazottai „nem vették észre”, hogy a kormánygép fedélzetére az elrabolt vietnami férfi is felkerült.

 

….és a politikai felelősség a kormánykoalíciót terheli

 

(…)

 

Szlovákia imázsának elvesztéséért minimális politikai felelősséggel tartozik a belügyminisztérium, az egész kormánykoalíció pedig azért felelős, hogy ennek a tárcának az élére anno Kaliňákot állította.

 

Bugár pedig ismét elszalasztotta annak a lehetőségét, hogy kilépjen ebből a koalícióból, és így megőrizze legalább a pártja és a saját jó hírét.

 

Aktuality.sk, Komentár Zola Mikeša: Bugár čas na odchod opäť prešvihol

Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!