Az a tény, hogy a Most-Híd a koalíciós partnerei összes botránya után is támogatja a kormányt, nemcsak a pártelnökük erkölcsi minőségében való csalódást jelenti. Úgy tűnik, hogy Bugár Béla nemcsak a jellemét veszítette el, hanem a politikai szimatját is.

 

Bugár a kormány padlóra küldésével és az előrehozott választásokkal ártalmatlanná tehetné a Most-Híd azon ellenfeleit, akik folyamatosan a politikai süllyesztő felé taszítják. Mindezek ellenére Bugár nem cselekszik.

 

A Most-Híd elnökének az elmúlt időszakban jó néhány oka lett volna arra, hogy romba döntse a koalíciót.

 

 hirdetes_300x300  

A Smer értelmetlen védelmezése

 

Az első ilyen oknak rögtön a vietnami emberrablási ügy kínálkozik, ahol a Most-Híd mentséget próbál találni Robert Kaliňák számára. A Most-Híd aközött próbál különbséget tenni, hogy Kaliňák tudatosan részt vett-e az emberrablásban, vagy csak egyszerűen „engedélyezte“. Míg Bugár az első esetben távozna a kormánykoalícióból, addig a másikban nem.

 

(…)

 

Az SNS provokációinak lenyelése

 

Az emberrablás ügyében a Smer értelmetlen védelmezése mellett a Most-Híd még az SNS provokációit is kénytelen lenyelni. Az SNS ugyanis a külügyi bizottság most-hidas elnökének, Cséfalvay Katalinnak a leváltását követeli. Az okot Peter Marček képviselő krími utazása jelenti, mivel a Most-Híd szeretné betartani a kormány azon programnyilatkozatát, amit az SNS ignorál.

 

Andrej Dano egyenesen felszólította Bugárt arra, hogy amennyiben nem tetszik neki a jelenlegi koalíció, akkor cselekedjen. A Most-Híd vezérének pedig valóban cselekednie kellene.

 

A Most-Híd ellenfelei feltörekvőben vannak…

 

Bugárnak ez az érthetetlen tétovázása egzisztenciális problémákat okozhat a Most-Hídnak. A Focus utolsó felméréséből ugyanis világosan kiderül, hogy az összes olyan párt, amelyikre a Most-Híd ellenfeleként tekinthetünk, már hosszabb ideje növekvő tendenciát mutat. Nemcsak az MKP, de a Progresszív Szlovákia és az Együtt is.

 

Tehát azokról a pártokról van szó, amelyek minden bizonnyal azokat a szlovákiai választókat is magukhoz vonzzák, akik egykor nemcsak Bugár jelleme miatt voltak bizalommal Most-Híd iránt, de amiatt a szlovák szárny miatt is, ami időközben jócskán meggyengült.

 

(…)

 

Az összes fent említett konkurens pártban azonban van egy közös pont: amennyiben Bugár romba döntené a jelenlegi koalíciót, akkor az előrehozott választások során valószínűleg még egyikük sem jutna be a parlamentbe.

 

Ezért is rejtély, hogy Bugár miért vár a rendes választásokig, hiszen ezek a pártok addigra már minden bizonnyal be fognak jutni a parlamentbe. Mégpedig a Most-Híd rovására.

 

Aktuality.skKomentár Zola Mikeša: Bugárovo váhanie môže znamenať politickú smrť Mostu

Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!