1. Danko és az államfőválasztás

 

Andrej Danko és Bugár Béla már egy hete kick-box mérkőzést játszanak. Először Danko rúgott bele Bugárba, s azt üzente neki, hogyha az emberrablási ügy miatt távozni akar a koalícióból, akkor nem beszélnie kellene, hanem cselekedni. Ezután Bugár rúgott egyet Dankoba, s azt üzente: nem hagyja, hogy előrehozott választásokat provokáljanak ki belőle. Csak azért, mert az SNS vezérei úgy támadják a Most-Hidat, ahogyan arra még Slota idejében tanították őket.

 

Ez a megjegyzés ismét Dankonál vágta ki a biztosítékot. Bugárnak pedig azt üzente, hogy az SNS csalódott benne, mert „ok nélkül, ultimátum jellegű követelményekkel romba döntötte Robert Fico kormányát“.

 

Úgy tűnik, hogy Danko már hosszabb ideje allergiás Bugárra. Az ok minden bizonnyal nem politikai, hanem – ahogy Dankot ismerjük – személyes.

 hirdetes_300x300  

 

Danko néhány hónapig azon gondolkodott, hogy indul az államfőválasztáson. Természetesen csak azzal a feltétellel, ha széleskörű politikai támogatást tudhat maga mögött, főleg a koalícióban. Hiszen nem akarta kockáztatni azt, hogy csúfos vereséget szenved.

 

Míg Danko lamentált, addig Bugár cselekedett. Eddig a pillanatig a koalíciós pártok közül Bugár az egyetlen államfőjelölt.

 

Ezért játssza Danko a sértődöttet és az indulatosat.

 

A másik ok pedig nem más, mint a féltékenység.

 

Amikor Danko egy évvel ezelőtt felrúgta a koalíciós szerződést, az egész nevetségesen végződött. Semmi sem történt. Talán csak annyi, hogy Danko miniszterét, Plavčant eltávolították a kormányból. De csak azért, hogy Danko jobban megértse, hogy ki a vezér és ki a gyalog a koalícióban… Amikor ugyanezzel a lépéssel, vagyis a koalícióból való távozással Bugár fenyegetőzött, akkor Fico és Kaliňák végül aláírta a lemondását. A kormány pedig kicserélődött.

 

Danko egyszerűen úgy érzi, hogy lebecsülik a koalícióban. De ez már jobb nem lesz.

 

(…)

 

Aktuality.skTýždeň v kocke Daga Daniša: Prečo Danko skáče do Bugára

Nyitókép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!