Peter Pellegrini olyan, mint egy bábu a sakktáblán. Úgy mozgatják, ahogyan akarják.

 

Robert Fico nem adja fel és a visszatérésre készül. Ez tény. A Smer-SD választási preferenciái egy jó adag optimizmussal tölthetik el. A jelenlegi ellenzék pedig nem okoz neki problémát.

 

A probléma azonban máshol lakozik. Nincs államfőjelöltjük. Az összes olyan politikus vagy nem politikus, aki számításba jöhet, az tudatosította, hogy a Smer színeiben indulni nem más, mint politikai öngyilkosság. Eléggé valószínű, hogy a kétfordulós államfőválasztáson a Smer jelöltjét nem fogják megválasztani.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

Az utóbbi hetekben Peter Pellegrini lehetséges indulása a téma, hiszen a neve az AKO ügynökség által készített felmérésben is megjelent. Ha valaki logikusan elgondolkodik, akkor egyetlen releváns okot sem lát arra, hogy miért kellene Peter Pellegrininek indulnia az államfőválasztáson. A sikere ugyanis egyáltalán nem áll biztos lábakon. Sőt, Pellegrininek ez az egész inkább árthat.

 

Azt azonban hozzá kell tenni, hogy Peter Pellegrini volt az, aki megmentette a Smert attól, hogy a maradék hitelességét is elveszítse. Tény, hogy Pellegrini inkább a Koalíciós Tanács szóvivője mintsem egy független és szuverén kormányfő, ám akkor is el kell mondani, hogy Robert Ficoval összehasonlítva inkább a megbeszélések politikusa, mintsem a gyűlöletkeltő támadásoké.

 

Peter Pellegrini azonban Fico székén ül a Kormányhivatalban, és ha Fico vissza akar térni, akkor Pellegrininek más feladatot kell keresnie. (…)

 

S annak érdekében, hogy a Smer jelöltet állíthasson, Fico pedig megtervezhesse a kormányfői posztba való visszatérését, fel kell áldozniuk Pellegrinit. Minden tisztelettel Pellegrini iránt, de ez egy borzalmas forgatókönyv. Ha Pellegrini ezt valóban megteszi, akkor az a maximális megalkuvás, valamint a Fico iránti precedens nélküli engedelmesség megnyilvánulása.

 

(…)

 

Fico nem megalázottként, hanem győztesként akar visszatérni. Ehhez pedig Pellegrini feláldozására is képes.

 

Aktuality.skKomentár Petra Bárdyho: Fico chce obetovať Pellegriniho

Nyitókép: Facebook/Smer-SD

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!