Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása továbbra is rámutat Robert Fico és Robert Kaliňák valódi mivoltára.

 

Kezdjük pár hónappal ezelőttről, hogy egyszer és mindenkorra mindenről lerántsuk a leplet.

 

2018. február 26-án tudtuk meg, hogy Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát meggyilkolták. Ez az a nap, amelyik örök árnyékot vont két olyan családra, amelyik elvesztette a gyerekét, testvérét és rokonát.

 

 hirdetes_400x285  

Ez az a nap, amikor Szlovákia ráébredt arra a felismerésre, hogy a szervezett bűnözés képes volt meggyilkolni egy olyan újságírót, aki a leleplezte azoknak az embereknek a bizniszeit és szennyes ügyeit, akik a legmagasabb politikai képviselőkkel állnak összeköttetésben.

 

És ez volt az a nap, amit sokan a Smer-SD, pontosabban Robert Fico és Robert Kaliňák bukásaként jelölnek meg.

 

A mezőgazdasági dotációkon élősködő olasz vállalkozók ügye megbotránkoztatta Szlovákiát. S ehhez az is hozzájárult, hogy közülük az egyik, Antonino Vadala Fico asszisztensével, Mária Troškovával és a kormány Biztonsági Tanácsának titkárával, Viliam Jasaňnyal bizniszelt.

 

A médiát támadják

 

Ezek kétségbevonhatatlan tények. A szervezett bűnözés és a Kormányhivatal kéz a kézben jártak. Robert Fico emberei pedig közeli kapcsolatot ápoltak Vadalával.

 

Fico reakciója a következő. Először kétségbe vonja Trošková és Jasaň összeköttetéseinek komolyságát. Ezután elbagatellizálja a kelet-szlovákiai maffiapraktikákkal kapcsolatos problémákat azzal, hogy Kelet-Szlovákiában az ég adta világon nincs semmi. Majd ezután előhozakodik a Soros Györggyel és a Soros gyerekekkel kapcsolatos hazugságokkal.

 

Hét hónappal Ján és Martina érzéketlen kivégzése után a nyomozóknak sikerül leleplezniük a gyilkosság legvalószínűbb végrehajtóit. Az eset pedig hirtelen afelé a Marián Kočner felé veszi az irányt, aki tavaly megfenyegette Ján Kuciakot.

 

A Smer legmagasabb képviselőinek rétorikája hirtelen megváltozott – a médiát, a civil szervezeteket és az ellenzéki pártokat támadják azzal, hogy hazudnak. Azt bizongatják, hogy az olasz nyom nem bizonyosodott be, és mindenki csak a Smert akarta bemocskolni.

 

A megsértődött Robertek

 

Fico úr, Kaliňák úr, akkor összegezzük:

 

1) Nem létezik hivatalos/nem hivatalos információ arról, hogy a nyomozók kizárták volna az olasz nyomot.

 

2) Ha a gyilkosságot nem is az olaszok rendelték meg, akkor is világosan kimutatható, hogy abban az időben, amikor Robert Fico volt a kormányfő, a legközelebbi munkatársai közeli kapcsolatot ápoltak azokkal az olaszokkal, akik a szervezett bűnözéssel hozhatók kapcsolatba.

 

3) Abban az időben, amikor Robert Kaliňák volt a belügyminiszter, sem a rendőrség, sem az ügyészség nem védte meg Ján Kuciakot Marián Kočner fenyegetéseivel szemben.

 

4) Robert Kaliňák csak nevetett Kočner fenyegetőzésein.

 

5) Marián Kočner személyesen ismeri a Smer frakcióvezetőjét, Martin Glváčot.

 

6) Kočner már hosszú ideje ismeri a smeres Monika Flašíková-Beňová EP-képviselőt.

 

7) Kočner tegező viszonyban van a volt smeres miniszterrel, Ján Počiatekkel is.

 

8) Kočner annak a Ladislav Bašternáknak a bizniszpartnere, aki nemcsak Počiatekkel, hanem Robert Kaliňákkal is üzletelt.

 

9) Bašternák lakásában él Robert Fico. A szomszédos lakás pedig Kočneré.

 

Ezek után a dokumentált és igazolt tények után Robert Fico még mindig összeesküvés-elméletekkel hozakodik elő. Bocsánatkérésre vár…Robert Kaliňák pedig megsértve érzi magát azért, mert az Aktuality.sk a gyilkosság után a Smer-SD-t támadta.

 

Nem hagyjuk abba

 

(…)

 

Csak a teljesség kedvéért: mi továbbra is rá fogunk mutatni a korrupcióra, a maffiapraktikákra, valamint a közpénzek szétlopására. Ha tetszik a politikusoknak, ha nem, mi ezzel nem fogunk leállni, mivel ez a mi munkánk.

 

Aktuality.skKomentár Petra Bárdyho: Absolútna bezcitnosť Fica s Kaliňákom

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!