Ön szerint elegendő az öt évnyi börtönbüntetés, illetve a vállalkozástól való öt évnyi eltiltás Ladislav Bašternáknak?

 

Még a nem szándékos bűntettért is öt évnyi szabadságvesztést kapnak az emberek. Ebben az esetben Bašternák de facto csak három évet kapott, ugyanis ha a büntetésének kétharmadát úgy fogja letölteni, hogy jól viselkedik, akkor három év után már szabadon is fogják engedik, és élvezni fogja azt további 14 milliót, amit összelopott.

 

Robert Fico kormányzása alatt 16 millió euróra tett szert a visszaigényelhető adókból, így szerintem ez a büntetés nem adekvát. Véleményem szerint az egész vagyonát el kellett volna kobozni, elsősorban Robert Fico lakását azért, hogy ne legyen hol laknia, ha már ennyi ideje nem képes onnan kiköltözni.

 

 hirdetes_810x300  

(…) Fog még tüntetést szervezni a jövőben?

 

Robert Fico azt ígérte, hogy abban a pillanatban, amikor Bašternákot megvádolják, elköltözik a Bonapartéból. Bašternák megvádolásától 20 hónap telt el és azóta még mindig ott lakik, erre emlékeztetni kell őt. Közeledik november 17-e, addig adunk neki időt arra, hogy megmondja, mikor költözik ki a lakásból. Ha nem ad választ, akkor ismét az ablaka alá vonulunk, hogy figyelmeztessük az ígéretére.

 

Tehát november 17-re ismét tüntetést szervez a Bonaparte elé?

 

A SzNF terén kezdjük a tüntetést, és amennyiben Fico nem jelenti be a kiköltözésének időpontját, akkor a Bonapartéhoz vonulunk. Ha bejelenti a távozásának időpontját, akkor az egész nem tüntetés lesz, csupán megemlékezés a téren.

 

A tervei között szerepel az, hogy valakit visszahív a parlamentben Bašternák miatt? Egyáltalán van kit, ha Robert Fico már csak képviselő?

 

Nem vagyok a visszahívások híve, mert ismerem a parlament matematikáját. Én abban bízok, hogy Ficot, Kaliňákot és az egész maffiabandát majd az emberek fogják leváltani a választásokon.

 

Kočner börtönben van, Bašternákra kirótták a büntetését. Mit gondol, ez az egész nem úgy fog tűnni, mintha ez a kormány csupa jó dolgokat cselekedett volna? Lesz még olyan dolog, amit a szemükre lehet majd vetni?

 

Az, hogy Kočner börtönben van, Bašternáknak pedig leáldozóban van, nem a kormány érdeme. Ezt az utcán tüntető emberek érték el, akik nyomást gyakoroltak, rendszeresen jártak tüntetni és hallatták a hangjukat. Ez a média és azoknak az embereknek az eredménye, akik tisztességes országot akarnak faragni Szlovákiából. Egy olyan országot, ahol az adófizetőket és nem azokat fogják védeni, akik ezeket a pénzeket szétlopják.

 

Amennyiben Kaliňáknak, Ficonak és a szolgálóiknak, vagyis a Kapitánynak és a „Charakternek“ (Bugárnak – szerk. megj.) továbbra is bármilyen ambíciója lesz, emellett  alapjaiban fogják veszélyeztetni az országot, akkor igenis lesz miért harcolni.

 

A választások után a jelenlegi kormánykoalíció tagjai közül senkivel sem menne koalícióba?

 

A Smerrel és az SNS-szel semmi esetre sem. És a magam nevében azt mondom, hogy a Most-Híddal sem, hiszen egymás után kétszer is elárulta azokat a választókat, akik demokratikus érzéssel bírnak Szlovákiában.

 

(…)

 

Aktuality.skMatovič: Bude ďalší protest. Bugára nechcem (rozhovor)

Nyitókép: Rudolf Sivý/Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!