Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

 

Hiányzik a parlamentből egy olyan párt, amelyik azon dolgozna, hogy továbbra is a nyugati civilizáció részesei maradjunk. Hiányzik egy vezető.

 

A Smer és az SNS műhelyéből származó, a kormánynak a globális migrációs paktummal való elutasító álláspontját szorgalmazó értelmetlen határozat csupán azt igazolta, hogy milyen értékválsággal küzd a szlovák politika.

 

 hirdetes_300x300  

1. A szemmel láthatóan megfáradt és kétségbeesett Robert Fico (Smers-SD), aki Sorosról konspirál.

 

2. Az önközpontú Andrej Danko (SNS), aki a reflektorfényt és a saját fontosságát az ország érdekei fölé helyezte, mégpedig olyan mértékig, hogy egyenesen úgy viselkedik, mint a jövőbeli Szovjetunió egyik szövetséges országának elnöke.

 

3. A szlovák külpolitika trójai falova, az adónkból fizetett professzionális internetes troll, Ľuboš Blaha (Smer-SD) a parlament európai ügyek bizottságának elnöke.

 

4. Richard Sulík (SaS) egyrészt nem akarja, hogy az EU szétessen, másrészt viszont Brüsszelben a lengyelországi Jog és Igazság kormánypárttal, a belga szeparatista Új Flamand Szövetség stb. tagjaival ül egy frakcióban. Sulík azonban egy olyan politikus, aki tudja, hogy az EU-ban van a helyünk.

 

5. Boris Kollár (Sme rodina), aki azért gratulált a briteknek, mert a Brexit során az EU-ból való távozás mellett tették le a voksukat, majd azt próbálta elmagyarázni, hogy ő csak ahhoz gratulált, hogy egyedül dönthettek arról, hogy maradnak vagy sem.

 

6. Anton Hrnko (SNS), aki hozzájárult ahhoz, hogy a koalíció megakadályozza Szlovákia biztonsági stratégiájának elfogadását, amit a kormány is jóvá hagyott. Nos ő hangsúlyozza Szlovákia aktív tagságát az olyan nemzetközi szervezetekben, mint az EU és a NATO.

 

7. Ott van Kotleba a zöldkabátos bandájával, akiknek az EU-hoz és a külpolitikához való hozzáállásukat talán meg sem kell említeni.

 

8. Miroslav Lajčák (Smer-jelölt) külügyminiszter, aki csütörtökön bejelentette, hogy lemond…

 

Szlovákia polgárainak az a része, amelyik az EU- (több mint 70%), valamint a NATO-tagság értéke mellé sorakozik fel, azok a polgárok, akik a jövőjüket nem a Moszkvával kötött háborús-politikai szövetségben akarják látni, nyilván felteszik azt a kérdést, hogy ki képviseli őket? Sértés nélkül és minden tisztelettel, de Igor Matovič és Bugár Béla minden bizonnyal nem.

 

(…)

 

A csütörtöki szavazás egy felmérés volt arról, hogy a szlovák parlament képviselői milyen mentális és értékbeli beállítottságban mozognak, továbbá milyen irányba tart a szlovák külpolitika. Az eredmény siralmas.

 

Hiányzik egy olyan vezető, aki meg tudná akadályozni az EU-tól való elhajlást. Mindeközben a polgárok 74%-a támogatja az uniós tagságot…

 

Aktuality.skKomentár Petra Bárdyho: Chýba líder, ktorý by zabránil odklonu od EÚ

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!