Nyitókép: iStockphoto

 

Önök mit kívánnak a legközelebbi hozzátartozóiknak karácsonyra? Talán a leggyakrabban szeretetet, békét, nyugalmat és egészséget… Ezeket a kívánságokat gyakran anélkül mondjuk ki, hogy ténylegesen elgondolkodnánk azon, hogy valójában mi is rejtőzik mögöttük. Egyszerűen csak klisévé válnak.

 

Ha elgondolkodunk rajta, akkor rájövünk, hogy ezek a szavak sokkal több mindent rejtenek magukban. Például a béke nem is olyan természetes dolog. Néhány száz kilométerre keletre az ukrán seregek a szeparatistákkal harcolnak. Higgyék el, hogy azok az emberek, akik a frontvonal mellett élnek, azok, akik harcolnak, de azok is, akiknek a katonák között vannak a legközelebbi szeretteik, másképp tekintenek a békére mint mi. Pedig hozzánk hasonlóan ők is Európában élnek. Viszont a béke számukra nem csak egy üres szót jelent.

 

 hirdetes_300x300  

A háború nincs messze. Itt van egy lépésre tőlünk. Ezért is számít nagyon komoly témának a béke megőrzése.

 

És a szeretet? A szeretet létezik… Minden bizonnyal karácsonykor megnézzük az Igazából szerelem című filmet. Nem vagyok egy nagy romantikus, de ezt a filmet szeretem. Egy író különleges története, aki elmegy, hogy meggyógyítson egy összetört szívet, majd beleszeret egy portugál lányba. Később otthon, Angliában megtanul portugálul, hogy szerelmet tudjon vallani a lánynak. A szerelem elképesztő és elképesztően bonyolult dolog. Néha nagyon is.

 

Ebben a hektikus időszakban a nyugalom az, ami nagyon sokunknak hiányzik. A meggyilkolt Ján Kuciak és Martina Kušnírová családjának a nyugalom ritkaságnak számít. Nincs nyugalmuk. Megsebesítette őket az a bánat, ami idén februárban nehezedett rájuk. Az én nyugalommal kapcsolatos kívánságom irányuljon az összes olyan ember felé, akik bánatosak …Leljenek nyugalomra!

 

Mindenkinek békét, szeretetet és nyugalmat kívánok. Mindegyik szó mögött nagyon, nagyok sok rejtőzik.

 

Boldog karácsonyt.

 

Aktuality.skMier, láska a pokoj nie sú klišé (vianočný komentár šéfredaktora)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!