„Közülünk, – akik ma a politikában vannak- senkinek nincs közös múltja azzal az időszakkal” – álljtja Andrej Danko. Nyilvánvalóan a mečiari időszakra gondolt, főleg az 1994-1998 közötti évekre. Maradjunk Danko pártjánál és nézzük meg, hogy is van ez valójában.

 

A SNS alelnöke és parlamenti képviselője, Štefan Zelník 1994-1998 között az egészségügyi minisztérium államtitkára volt. A párt első alelnöke és képviselője,  Jaroslav Paška iskolaügyi miniszter volt (1993-1994), majd parlamenti képviselő (1994-1998). František Gaulieder mandátumának elvétele mellett szavazott.

 

Az SNS másik alelnöke, Cyril Leško abban az időszakban az SNS szervezeteiben dolgozott, amely akkor Mečiar HZDS-ével kormányzott. Eva Antošová (SNS) képviselő 1994-től a HZDS közösségi politikájában tevékenykedett, először Mečiar pártjának színeiben Újtölgyes polgármester-helyettese lett, 1997-ben polgármesterré választották.

 

 hirdetes_300x300  

A belügyminisztérium államtitkára, Rudolf Urbanovič (SNS) egykor a HZDS tagja volt, Magdaléna Kuciaňová (SNS) a múltban a HZDS támogatásával indult a helyhatósági választásokon. Az SNS jelöltje volt a 90-es évek egyik propagandistája, Pavel Kapusta is.

(..)

Marián Andel, a kilencvenes években az SNS alelnöke volt, legutóbb is az SNS listáján indult. Mečiar alatt először miniszterelnök-helyettes volt, 1994-ben a parlament alelnökének választották. František Gaulieder parlamentből való kitiltása mellett szavazott.

 

Az SNS jelölte volt Ján Sitek is, aki Mečiar alatt védelmi miniszter volt. (..) Danko pártjának színeiben indult Mečiar tanácsadójának, Drahoslav Machalanak fia is. Lukáš Machala ma a parlament elnökének tanácsadója. (..)

 

Danko SNS-e kötődik Slotáékhoz és Mečiarékhoz is. Danko állítása (ha tetszik, ha nem), hogy „közülünk, – akik ma a politikában vannak- senkinek nincs közös múltja azzal az időszakkal”, egyszerűen hazugság. Olyan hazugság, melynek tartalma túlságosan komoly ahhoz, hogy a véletlenül kimondott szavakhoz soroljuk.

 

aktualne.sk – KOMENTÁR Mariána Balázsa: O vzťahu k mečiarizmu Danko nehovorí pravdu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!