Tibor Gašpar rendőrfőkapitány Kočner gyanús ügyeivel kapcsolatban azt mondta, hogy azok „2010-es, 2011-es, 2012-es ügyek” és felvetette a kérdést, hogy a rendőrség és pénzügyi hatóság akkor szervei miért nem vizsgálták meg az esetet.

 

 

Nade… Az akkori szervek cselekedtek, a pénzügyi hatóság ellenőrzése leleplezte a Kočnert érintő pénzügyi eszközök gyanús mozgását. 2012-ben a főügyészség is bekapcsolódott a vizsgálatban, a rendőrségtől elkért minden dokumentumot. Végezetül azt állapította meg, hogy a Privatbanka (ide érkeztek a máltai bank pénzei Kočner számlájára) vizsgálata folytatódhat.

 

A pénzmozgásra a máltai pénzügyi rendőrség is figyelmeztetett, szintén gyanúsnak tartotta. A Bank of Valetta-ban található számlára a  belizei adóparadicsomból érkezett a pénz, majd pedig Máltáról Szlovákiába. Úgyhogy Gašpar úr, az „akkori” szervek vizsgálódtak és cselekedtek.

 hirdetes_810x300  

 

(…) A kérdés az, hogy mit csinált a rendőrség és a főügyészség Tibor Gašpar hivatalba lépését követően. A válasz ma már egyértelmű: Kočner kétes hotelügyletei során az állam milliókat veszített az ÁFA-visszatérítéseken, azonban Kočner tiszta, az eset nem történt meg. Nem először.

 

A NAKA úgy vizsgálta Kočner gyanús adótranzakcióit, hogy leállította a bűnvádi eljárást. Viszont Daniel Lipšic egykori belügyminiszter, aki tájékoztatott a pénzügyi rendőrség megállapításairól, és Grendel Gábor ellen büntetőeljárás van érvényben.

 

 

 

Aktualne.sk – KOMENTÁR Mariána Balázsa: Pod ochranou systému

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!