(…) Mi változott az MKP-n belül?

 

Az MKP ugyan nem került a parlamentbe, viszont sikerült megtartanunk választói bázisunkat. Óriási dolog és komoly felelősség ez: több mint 100 ezer ember továbbra is kitart mellettünk! Mi nem hagyjuk cserben a választóinkat, és folytatjuk az érdekképviseletet önkormányzati, megyei és európai szinten – mint ahogy az országos politikában is hallatni fogjuk a hangunkat. Kotlebáék bejutottak a parlamentbe, a hirtelen szalonképessé fazonírozott SNS pedig egyenesen a kormányba került: mindezek csak megerősítették bennünk azt, amit eddig is vallottunk. Mégpedig azt, hogy az etnikai alapú politizálásra továbbra is szükség van Szlovákiában! (…)

 

Berényi lemondását követően a média Önt kezeli legnagyobb esélyesként a párt vezetői posztjára. Hogyan látja az esélyeit?

 

 hirdetes_810x300  

A média teszi a dolgát, néha nem csak a horoszkóp rovat, de a politikai témájú írások is a jóslásba hajlanak. Én személy szerint az elvégzett és az előttünk álló munkában hiszek. Érdekeink közösek: közösségünk szempontjából végzetes lenne, ha személyes ellentétek miatt egymást gyengítenénk. Az elmúlt időszak megmutatta, hogy összefogásra van szükség. Munka és feladat van temérdek – aki képes és hajlandó is tenni a szlovákiai magyarság érdekében, az megtalálja a helyét nálunk. (…)

 

Először úgy tűnt, leülnek a Híddal tárgyalni, majd a vegyespárt pálfordulása mindent megváltoztatott?

 

Új helyzet alakult ki, nekünk is újra kell gondolnunk a szükséges lépéseket. Nincs okunk sietni. Rendezni kell sorainkat: az MKP a hiteles politizálásban érdekelt, a médián keresztül zajló játéktól igyekszik távol tartani magát.

 

Lát arra esélyt, hogy a közeljövőben létrejöjjön valamilyen együttműködés a két párt között?

 

A választások utáni időszak sok mindenről lerántotta a leplet. Az MKP hiteles tudott maradni ebben a történetben: a legfrissebb felmérések is azt mutatják, hogy választóink továbbra is kitartanak mellettünk. Új helyzet van, új kihívások, a szükséges válaszok megfogalmazása jelenleg is zajlik. Sokan temették már az MKP-t a korábbi parlamenti választási kudarcok után is; ők nem számoltak azzal, hogy pártunk jól azonosítható elvekre és értékekre épül, amelyek ugyan lehet, hogy pillanatnyilag kevésbé népszerűek, de olyan szilárd alapot biztosítanak, amit sem elnökváltás, sem más olyan politikai lépés nem rendít meg… (…)

 

Csallóköz hetilap: interjú Menyhárt Józseffel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!