A Nemzeti Autópálya Társaság idén már a negyedik igazgatóját fogyasztja. Az elsőt (a Smer jelöltjét) a Sieť minisztere dobta ki, hogy a párt saját jelöltjét ültethesse a helyére. Ő értelemszerűen a Sieť megszűnésével szintén befejezte pályafutását.

 

A harmadik igazgatónak csak annyi volt a feladata, hogy kivárja, míg a Most-Híd megfelelő jelöltet talál. A neveket nem soroljuk fel, nem kell őket megjegyeznünk, ha egyszer majd a rendőrség vizsgálni akarja az NDS-nél folytatott tevékenységüket, biztosan megtalálja őket.

 

A negyedik idei NDS igazgatót Ján Ďurišin-nek hívják. Hivatalosan egy nyílt pályázat győzteseként került az igazgatói székbe, de nevezzük inkább a Most-Híd jelöltjének, mert ez ezerszer jobban megfelel a valóságnak.

 

 hirdetes_300x300  

(…) Bár Ďurišin nem szakavatottja a közlekedési beruházásoknak, de a Most-Hídhoz közel álló, megszokott lobbicsoportok vonalából való – a Transpetrolból. A Transpetrol befolyását már nyomon követhettük a Monopolellenes Hivatal igazgatóválasztásánál is, aki szintén a Transpetrol köreiből került ki. És a magyar vállalkozói közösség legbefolyásosabb embere, aki a Transpetrolnál eltöltött idő alatt erősödött meg nem más, mint a somorjai Czucz István.

 

Szóval, a milliárdos építkezési beruházásokról és az autópályákról döntő állami vállalat élén egy nem szakmabeli áll. Ebbe a pozícióba nagy valószínűséggel azért kerülhetett, mert a Most-Híd politikai-lobbing alapon választotta ki.

 

(…)

 

DennikN.sk, Konštantín Čikovský: V duchu najhorších tradícií Mosta-Híd

Nyitókép: vZdravotnictve.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!