A Brexit nagyon fájdalmas lesz Londonnak, mondta  korábban Robert Fico. A kormányfő szerint az Európai Uniónak ügyelnie kellene arra, hogy Britanniának az EU-n kívül minél rosszabb legyen, ezzel elrettentő példát mutatva olyan államoknak, akik a kilépésen gondolkodnak. A V4-ek e heti miniszterelnöki találkozóján Fico ismét megerősítette, hogy óriási hiba lenne az Unió részéről, ha Nagy-Britannia pozíciója a kilépés után javulna.

 

Ennyi haragot még meg is értenénk, ha Fico elvi pártfogója lenne az európai egységnek, és azt látná, hogy néhány ignoráns brit most szétrombolja a nagy humanitárius álmát.

 

(…)

 

 hirdetes_300x300  

Ha Fico (más politikusok is hasonlóan reagálnak) meg szeretné erősíteni, miszerint az Unió a nem demokratikus európai elit eszköze az európai országok lakosainak elnyomására, pont ilyen butaságokat kellene mondania.

 

Ennél még rosszabb, hogy Ficot, hasonlóan mint Szydlot, Orbánt, Sobotkát, a Brexit kezdetekor csakis az érdekli, hogy mi lesz a Nagy-Britanniában dolgozó visegrádi országok lakosaival, és főleg mi lesz az uniós támogatásokkal. Szlovákiában a nyilvános beruházások többségét abból finanszírozzák. Ha ez az összeg csökken, kevesebb autópályánk és iskolánk lenne, kevesebb munka, alacsonyabb foglalkoztatottság, és jóval nagyobb elégedetlenség a kormánnyal és miniszterelnökével szemben.

 

Nagy-Britannia az EU nettó befizetői közé tartozik, a teljes költségvetés csaknem 10 százalékát állta. Hiába kapott ugyan pénzt az Uniótól, a távozása az uniós költségvetésben komoly kiesést fog okozni.

 

(..)

 

 

Denník NPeter Morvay:Ficove silácke reči nám s brexitom nepomôžu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!