(…)

Vitázott már valakivel a környezetéből a szélsőséges nézetekről?

 

Szerencsére nem volt rá szükség. De amikor a 90-es években Nyitrán nevelkedtem, a „Szlovákiában szlovákul” jelige pártfogója voltam. Akkor a politikusok sokat játszottak a magyarkártyával. Sokat fejlődtem azonban és rájöttem, hogy kisebbségek a világon mindenhol vannak és kölcsönösen tisztelik egymást. A sors úgy hozta, hogy olyan feleséget találtam, aki a szlovák-magyar határvidékről származik. A szülei magyarul beszélnek. Sok embert ismertem meg ott és rájöttem, hogy nem a nemzetiség számít, hanem az, hogy milyenek az emberek. Sokszor kedvesebbek és szívélyesebbek, mint például a büszke szlovákok Zsolnán. Persze ott is nagyszerű emberek vannak.

 

Egy olyan városban él és edz, ahol Marian Kotleba a megyefőnök. Hogyan értékeli az elnöki időszakát?

 hirdetes_400x285  

 

Csalódott voltam, amikor megválasztották. Az embereknek előbb meg kellene ismerniük a politikusokat, nem csak dacból szavazni rájuk. Most látható, hogy a vezetése alatt a megye nem használta ki azokat a lehetőségeket, amelyek rendelkezésére álltak.  Voltak kidolgozott projektek, amelyek segíthetnének. Például nem sikerült kerékpárúttal összekötni Besztercebányát Zólyommal, pedig ez segítene az embereknek és közelebb is kerülhetnének a sporthoz. Sok uniós támogatást vesztettünk el, amivel az iskolák felújítása is elmaradt. (…)

 

Találkozott már vele valamikor, például amikor érmekkel tért haza?

Nem, személyesen nem beszéltünk, de találkoztunk már néhány rendezvényen. Nincs vele problémám, de a nézeteivel egyáltalán nem tudok azonosulni. Nem szívesen beszélek a politikáról, de vannak dolgok, amik zavarnak és nincs problémám azzal, hogy ezeket hangosan kimondjam .

 

(..)

Követi az ellenzék tevékenységét? Kotlebának kedveznek?

A politikát naponta követem, megvannak a nézeteim, de nem akarok nyilvánosan beszélni róluk. Úgy gondolom, minden mindennel összefügg. A politikai helyzet Szlovákiában nem éppen ideális… A koalícióban és az ellenzékben is vannak olyan pártok, amelyek nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak együtt dolgozni. Ez az egyszerű gondolatoknak kedvez. Ha az embereknek van A és B véleménye, de érkezik valaki egy C-vel, aki a legegyszerűbben oldana meg mindent, akkor előfordulhat, hogy azonosulnak azzal a nézettel, ami nagy kár.

(…)

 

Denník NOlympijský víťaz Matej Tóth: Pre Kotlebu sme prišli o športoviská
kép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!