A Smer és az SNS mindössze öt napig bírta ki veszekedés nélkül. Az idill Marek Madarič viszonylag ártatlan válaszával ért véget, aki az újságírók kérdésére – mi történne, ha egy koalíciós párt az ellenzékkel szavazna Ján Richter visszahívásáról – egészen logikusan azt válaszolta, hogy az a kormány végét jelentené.

 

Pár órán át csend volt, de délután az SNS ismét megmutatta ellenszenvét a Smer alelnökével szemben. Danko elnök a mai napig nem tudja elengedni, hogy összekaptak a koncessziós díjakon és nem egyeztek meg az RTVS új igazgatójában sem. Mivel pont ő volt az, aki szerdán világos üzenetet küldött Dankonak, kemény választ kapott.

(…)

Ameddig csak egy nem hivatalos követelésről volt szó, a kormány politikusai elmondhatták, hogy a média mindent kitalál és nem történik semmi komoly. (…) Ennek most vége. Szerdán megnőtt annak a valószínűsége, hogy bomlási folyamat felgyorsul. Ugyanis még soha nem volt olyan magas a rizikója annak, hogy Fico veszít az arcából, vagy elveszti kormányát.

 

 hirdetes_810x300  

Mint ahogy korábban, így most sem tudjuk biztosan, hogy Danko pártja szándékosan csinálja vagy csak megint amatőrök. Ha az előbbi, akkor Richternek egyedül, vagy az egész kormánnyal kell távoznia. Ha ismét csak ügyetlen tettekről van szó, melyek mögött emocionális kirohanások vannak, akkor az SNS-nek új elnököt kell keresnie. A jelenlegivel ugyanis rövid időn belül ismét a parlamenten kívül találhatják magukat.

 

Végződjön bárhogy is a koalíció számára, az SNS-nek szorítani kell, hogy eltüntesse Richtert a kormányból. A Čistý deň miatt már régóta nincs ott semmi keresnivalója.

 

Denník NRoman Pataj: Smeru sa míňajú cesty späť, SNS oficiálne obnovila koaličnú nestabilitu
kép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!