Ha a kormányválság kirobbanása után nem tudtuk, mi okozta azt és miről is szólt, a mostani látszólagos/ideiglenes befejezése sem segít a rejtély megoldásában.

 

Valójában csak két klasszikus magyarázat létezik, melyek már Slota óta megbízhatóan müködnek az SNS-ben: a vájúhoz tolakodók és megélhetési politikusok pártjában időről időre úgy érzik, hogy nekik nagyobb részesedés járna a zsákmányból, illetve a párt élén egy pszichikailag ingatag, hisztérikus, Napóleon-komplexusos ember áll, elcseszett serdülőkorral és bármiféle menedzseri képesség nélkül. Ugyanakkor rendkívüli igénye van arra, hogy nyilvánosan csináljon bohócot magából. (…)

 

A legnagyobb probléma nem az, hogy az egyik szlovák kormánypárt cirkuszra hasonlít és tele van tolvajokkal. Hanem, hogy ez az értéktelen, ötlettelen, programot és valódi politikusokat is nélkülöző cirkusz ismét egy kormánypártban történik, ami sokáig pénzt vehet el az emberektől, rájuk erőltethetik badarságaikat és tönkretehetik az életüket.

 

 hirdetes_400x285  

Az ellenzék szerencséje, hogy a választások után nem jött létre a többek által is megálmodott nagykoalíció az SNS-szel – most őket terhelné a felelősség, hogy megtartsák Danko kapitányr és betyárbandáját. Így most azt mondhatják, hogy Dankohoz semmi közük és annak minden botlásáért Fico felelős.

 

A demokratikus ellenzék néhány képviselője továbbra is egy „Danko nélküli” kolaíciót képzel el az SNS-szel. A kapitány viszont csak a leglátványosabb csúcsa az SNS névre hallgató jéghegynek. A lényeg, hogy ő a tökéletes ember, aki pontosan illik ennek a pártnak az élére, és felelős az egész párt karakteréért.

 

Naiv dolog azt gondolni, hogy Danko nélkül más lenne az SNS.

 

Denník N Peter Morvay: Danko je ideálny šéf pre stranu, akou je SNS
kép: akuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!