A megyei kampány teljes gőzzel robog, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a jelöltek igyekeznek különféle megoldásokkal előhozakodni. Egyet kell értenem azzal, hogy az egyik legnagyobb problémánk a fővárosban a közlekedés és az autók tömkelege. De egyúttal hozzáfűzném, hogy a parkolási körülmények javítása és a közterületek színvonalasabbá tétele a városi képviselők hatásköre – és többen közülük megyei tisztségre is pályáznak.

 

Ez a megoldás már egy éve ott van az asztalon: lefogadták Pozsony parkolási politikáját, ami a fővárosiakat hozza helyzetbe, és úgy szabályozza a parkolást az utcákon, hogy a tömegközlekedés használatára ösztönözze az ingázókat.

 

Meggyőződésem, hogy a legnagyobb gond nem a jegyek és bérletek ára, hanem a parkolási szabályok hiánya, mert jelenleg a kocsival beutazók bárhol leparkolhatják autójukat, szinte mindenhol ingyen.

 

 hirdetes_810x300  

Természetesen pénzről is szól a dolog. A parkolási politika az egyetlen valóban hatékony ösztönző arra, hogy az emberek, akik Pozsonyban élnek, állandó lakhelyükként is a fővárost jelentsék be. Több mint 200 ezren vannak, akikre ez vonatkozik. Ha csak töredékük bejelentkezne, Pozsony több millió euróval több pénzt kaphatna, amelyek ma hiányoznak az intenzívebb fejlesztésekhez: útjavítások, parkolóházak építéséhez, és főleg a tömegközlekedés minőségesebbé tételéhez.

 

Tizenötezer új állandó lakhellyel rendelkező lakos nagyjából 5 millió eurót hozna a főváros kasszájának – minden évben. Ez nagyjából az utakra szánt költségvetési keret fele, vagy több tucat modern buszmegálló ára.

 

(…) A választások előtt a politikusok mindig hajlamosabbak meghallgatni választóikat. Ha számít önöknek a jobb közlekedés és a közterületek sorsa, próbálják megkérni képviselőjüket, hogy támogassa a parkolási politikát. Hogy ne váljon megint politikai csatározások, háttéralkuk, játszmák áldozatává, vagy a frusztrált képviselők személyes bosszújának eszközévé.

 

Mert ha a kezdeményezés nem megy át, mindannyian kerülgethetjük az idegen autókat, amelyek csak elveszik a helyet a pozsonyiaktól de nem semmi hozadékuk sincs.

 

DenníkN.sk, Doprave pomôže hlavne parkovacia politika

Nyitókép: DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!