(…) Robert Fico pártjának országszerte 88 megyei képviselője lesz, ami számára komoly érvágást jelet – több mint harmadával csökkent megyei képviselőinek száma.

 

A második helyen az országos rangsorban a KDH szerepel a maga 46 képviselőjével. A harmadik szintén egy parlamenten kívüli párt, az MKP 33 képviselői helyet szerzett a déli járásokban.

 

 

  hirdetes_300x300   

(…) Akár jobboldali jelöltről, akár kormánykoalíciósról van szó, a megyei kormányzás nem lesz egyszerű. Egyetlen megyében sem szerzett többséget sem a Smer, sem az ellenzék. A legerősebb csoportokat a függetlenek alkotják, róluk pedig nehéz megállapítani, hogy melyik párt mögé sorakoznak be.

 

(…) A Smer Trencsén, Kassa és Eperjes megyében tudott erős maradni. Nyitrán a jobboldal lesz erősebb, ha az MKP is csatlakozik hozzájuk, de a végső szót a függetlenek mondják majd ki. (…)

 

A Smer a legnagyobb kudarcot Nagyszombat megyében élte meg. Elvesztette megyeelnökét és szinte az összes képviselőjét is. Az ediggi 12 smeres képviselőből egyetlen egy jutott be szombaton.

 

Az egyetlen megye, ahol a szocdemek erősödtek, az Pozsony megye. Itt eddig egy képviselője volt, a következő öt évben 5 lesz.

 

 

(…) Az SNS csak Nyitra és Zsolna megyében tudta megmutatni magát. A Most-Híd a magyar megyékben (Nyitrán és Nagyszombatban) veszített, csak Kassa megyében tudott erősíteni.

 

Még ha Nyitra megyében Milan Belica győzött is, nehezebb dolga lesz, mint eddig. Az elmúlt négy évben az 54 tagú testületben 21 képviselő támogatását élvezhette a Smer-SNS koalícióból, mostantól azonban kénytelen lesz megelégedni 17 támogató képviselővel. (…) Az MKP jelentős mértékben leelőzte a Most-Hidat: 11 képviselői helyet szerzett, míg a vegyespárt csak 1-et. (…)

 

DenníkN.sk, Skutočným víťazom je KDH, po Smere je druhé najsilnejšie, SaS je hlboko za nimi

Nyitókép: DenníkN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!