(…) Úgy gondolom, hogy kisebbségek politikai képviseletnek minden kormányban ott kéne lennie. Az látszik, hogy csökken az etnikai feszültség, és olyan dolgokkal is foglalkoznak [a kormánypártok], amelyek a kisebbségeknek jelentenek segítséget.

 

Úgy látja, hogy a kisebbségi választók is osztják a véleményét? A megyei választásokon sokkal inkább az MKP-ra voksoltak, semmint a Most-Hídra.

 

Ezen nincs mit csodálkozni. Az MKP 20 évvel hosszabb ideje van a politikában, mint mi. Magam is részt vettem az építésében. A legjobbakat választottuk ki a régiókban, de nem lehet a Most-Híd létezése óta eltelt 7 év alatt behozni a lemaradást.

 

 hirdetes_400x285  

Nálunk a fiatalok mérettethették meg magukat a választásokon. Kassa megyében egy vagy két képviselőnk volt, ma már hat. Az MKP ott két helyet veszített. Ahogy Közép-Szlovákiában, úgy Kassán is kilőttük a megyei elnöküket. De én nem velük, hanem a választók érdekében versenyzek. (…) Természetesen még mindig több polgármestere van az MKP-nak, de ők helyeket veszítenek, míg mi helyeket szerzünk.

 

Azt is el kell mondani, hogy amiatt, hogy ebben a kormányban vagyunk, féltékeny hangulat alakult ki velünk szemben, és az MKP ezzel visszaél. Továbbra is hiszem, hogy két év múlva az emberek észre fogják venni az eredményeket és nem érzelmi alapon szavaznak majd.

 

Még mindig reális egy MKP-val kötött koalíció [a Most-Híd részéről]?

 

Megpróbáltuk, de az MKP-ban nagy a feszültség. Ha együtt is tudtunk volna működni a megyei választásokon, talán idővel meg tudtuk volna győzni az MKP kemény magját, mint ahogy nálunk a szlovákokat is arról, hogy megéri együttműködni. Az MKP ezt elutasította. A legerősebb járási szervezetük, a komáromi kijelentette, hogy ha az MKP megegyezik a Most-Híddal, kilépnek a pártból. Ekkora ott a gyűlölet. Úgyhogy én nem látok reális esélyt az együttműködésre.

 

Mi a véleménye arról, hogy az MKP-nak most Igor Matovič segítene és hajlandó őket felvenni a [jobboldali ellenzéki] koalícióba?

 

Matovič semmit sem tesz csak úgy. Én adócsalónak neveztem és ezt nem felejti el, részben ezért támad. Az MKP számára egy Matovičcsal kötött egyezség halálos csók lenne. Matovič ugyanis hosszú ideje támadja a kettős állampolgárság intézményét, ami viszont benne van az MKP programjában. Néhányan az MKP-ban kijelentették a katalán népszavazás után, hogy talán ez számunkra is megoldás lehet. Matovič közben elutasítja az autonómiát.

 

(…)

 

DennikN.sk, Béla Bugár: Budem znovu kandidovať vo voľbách, ak ma dovtedy neporazí

Nyitókép: DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!