A Most-Híd elnöke, Bugár Béla ismételten gyakorta csodálkozik azok, hogy az újságírók felemlegetik neki, hogy átverte a választóit. A Denník N hasábjain a közelmúltban megjelent írásában így fogalmazott:

 

„Egyszer sem mondtam a választások előtt, hogy kizárok bárminemű együttműködést a Smerrel a parlamenti választások után.”

 

Csakhogy 2015. december 14-én Bugár az Aktualne.sk-nak adott interjújában a következő kérdést kapta: Ön szintén kizárja a Smerrel való kormányzás lehetőségét?. Mire Bugár ezt felelte:

 

„A programunk ezt kizárja. El tudná ezt képzelni azután, ahogy négy évig kritizáltuk a kormányt? Rabol, elhanyagolja a rendszerszintű változásokat, nincs célirányos szociális politikája, nem törődik az igazságtalansággal, az offshore cégekkel, nem támogatja a kis- és középvállalkozókat, hogy a nyugdíjasokat már ne is említsem”

 

 hirdetes_810x300  

A Tablet TV egyik  választások előtti vitaműsorában arra a kérdése, hogy hol látja programprioritásaiban a Smerrel való közös kormányzás lehetőségét, az válaszolta:

 

„Szerkesztő úr. Sehol”

 

Ezek a példák is elegendőek ahhoz, hogy lássuk, Bugár a választások előtt valóban kizárta a Smerrel valló együttműködést. Sőt, újra és újra kijelentette, hogy nem áll szándékában a választások után szövetkezni a Smerrel.

 

Azzal, hogy Bugár most saját magát hazudtolta meg, nem fogja meggyőzni a közvéleményt arról, hogy ő ilyet nem mondott. Még kevésbé segít rajta, ha az újságírókat támadja. Bugárnak a választások után be kellett volna ismernie, hogy megváltozott az álláspontja. Feleslegesen mérgelődik a sajtó miatt, csak saját magára lehet dühös.

 

DennikN.sk, Ad: Most-Híd je zlý, lebo Bašternák!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!