A koalíciós pártok igyekeznek minket meggyőzni arról, hogy a kormányban, a belügyminisztériumban és a rendőrségen valódi változások mentek végbe, és a dolgok jó irányba fordultak. Akkor mégis honnan jött az a bizonyos déjá vu érzés az új rendőrfőkapitány első sajtótájékoztatóját hallgatva? Akkor mégis miért volt az embernek olyan benyomása Milan Lučanský beszédekor, hogy a mikrofon mögött csupán az arc változott meg, a régi lemez – amit elfelejtették lecserélni – azonban körbe-körbe ugyanazt játssza?

 

Az új rendőrfőkapitány terveiről nem sokat tudtunk meg. Bizonytalan tettek egész palettáját sorakoztatta fel, de nem kerülte a figyelemelterelést, a személyes támadásokat és a populista kijelentéseket sem, amelyekhez Ficónak, Kaliňáknak és az összes koalíciós politikusnak köszönhetően már hosszú évek óta hozzászoktunk.

 

A gyanús vagyoni helyzetével kapcsolatos összes információ csak a gonosztevők koholmánya, melyekre a hülye újságírók rögtön ráragadtak, mint legyek a légypapírra. Őt nem a mediális botrányok (ez a maffiaállam és a korrupt politikusok fedőneve) érdeklik, hanem az egyszerű emberek problémái. Ő az áldozatok, míg a média a gyilkosok oldalán áll. Mindezt egy olyan ember mondja, aki a pozíciójában a migrációval és a terrorizmussal akar foglalkozni, mert szerint ezek az ország legnagyobb problémái. Ez nemcsak a választók, de a szlovák valóság szembeköpése is.

 

 hirdetes_810x300  

A Smer és az összes koalíciós párt jelöltjei valamiféle iskolázást kapnak arra, hogy a kellemetlen kérdéseket miként tegyék mellékvágányra öndicsérettel, a kritikusok ócsárolásával, valamint azzal, hogy a komoly és súlyos problémák leplezése helyett inkább kevésbé fontos problémákat fújnak fel? Vagy azért kommunikálnak egyformán, mert ugyanabból a közegből származnak, ahol más típusú emberek már meg sem fordulnak? Amennyiben az első sajtótájékoztató alapján szeretnénk ítélni, akkor világosan kijelenthetjük, hogy Lučanský nem azért kapta ezt a funkciót, hogy a rendőrség jól működjön és megoldja a problémákat, hanem azért, mert képes mellébeszélni és a szőnyeg alá söpörni bizonyos dolgokat.

 

Denník N, Peter Morvay: Lučanský sa predviedol ako Kaliňákov najlepší žiak

Nyitókép: SITA

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!