Egy évvel ezelőtt Bugár Béla még mondhatta azt, hogy annak ellenére, hogy a legkisebb kormánypárt elnöke, mégis a legerősebb témákkal rendelkező kormánytag az övé. Ma már nincs meg Žitňanská, de ott van Gál, és a kettejük közti különbséget a rendőrségről szóló törvényen is látni. A Smer pontosan olyannak írta meg, hogy az Gálnál átmenjen, de Žitňanskánál ez már nehezen történt volna meg.

 

Meg lehet érteni, hogy Bugár Béla miért csinálja ezeket a kompromisszumokat – hiszen ugyanabból az okból indul az államfőválasztáson is –: kétségbeesetten próbálja megmenteni a támogatottsága utolsó százalékait. Csakhogy azzal a javaslatával, miszerint engedélyezné a házi pálinkafőzést, nagyon messze ment.

 

(…)

 

 hirdetes_810x300  

Bugár új ötlete nemcsak az emberi életre veszélyes, de annak a veszélye is fenyeget, hogy sikeres lesz. Eddig úgy tűnik, hogy a javaslata a kormányon és a parlamenten is átjut. Annak ellenére, hogy a szeszgyártók, a Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara, valamint a A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása is nemtetszését fejezte ki.

 

A Most-Híd javaslatát a nemzeti statisztikák úgy látszik hidegen hagyják – az egy főre eső alkoholfogyasztás tekintetében az élvonalban vagyunk és úgy tűnik ott is maradunk, az ország 400 ezer polgára továbbra is alkoholproblémákkal fog küzdeni, s belőlük évente mindössze 20 ezren fogják magukat kezeltetni. Mindemellett a vakok és a holtak száma is növekedni fog, ha beigazolódik a Közegészségügyi Hivatal azon intelme, miszerint a szeszégetés nem egyenlő a lekvárfőzéssel.

 

A legnagyobb problémát az ország jellemének mivoltában való beavatkozás jelenti: mi egy olyan ország vagyunk, ahol a hülye előítéletek alapján megtiltjuk a betegség végső stádiumában lévő embernek a kannabinoid anyagok használatát, de ami az ivászatot illeti, nos, ott az ország megengedi, hogy az ember a 18. életévének betöltése után mihamarabb a végső stádiumig igya magát. Igen, Bugár Béla most a szlovákiai alkoholista alapra épített.

 

Denník N, Juraj Javorský: Bugárove kompromisy: Keď nie Žitňanská, tak aspoň Gál, keď nie mariška, tak aspoň alkohol

Nyitókép: Nový Čas

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!