A Most-Híd ugyan felszólította Andrej Dankot, hogy vállaljon személyes felelősséget, mindezek ellenére világos, hogy Bugár Béla már régóta a klán tagja.

 

Robert Ficonak, Andrej Dankonak és Bugár Bélának sikerült összehoznia egy kormányt. Mára azonban világossá vált, hogy ez a kormány nem más, mint a tolvajok, hazugok és csalók kormánya. Minden egyes nap, amíg ez a kormánykoalíció hatalmon van, veszélyt jelent Szlovákia számára.

 

Andrej Danko kisdoktori értekezése egy világosan érthető bizonyíték. Ilyen szégyen miatt nemcsak a házelnöki tisztségéből, de az egész politikából távoznia kellene.

 

 hirdetes_300x300  

(…)

 

A kisdoktori munkája annak a megtestesülése, hogy a politikában bármikor kapható a lopásra és a csalásra. Ezzel azonban nincs egyedül, és ezen a héten mindez meg is mutatkozott.

 

Robert Fico már nem kormányfő. Ennek ellenére még mindig a Smert vezeti és úgy tesz, mintha nem a hatalommal való visszaélése miatt kellett volna távoznia. Folyamatosan az összeesküvések áldozatát játssza, és nem szégyelli állandóan azt ismételgetni, hogy mindenért Soros György a felelős.

 

(…) Fico a hivatalban eltöltött tíz éve alatt egy olyan rendszert alakított ki, amelyikben az állam az ő embereire dolgozott. És ez még nem minden: mindenki más ellenség, aki attól félhet, hogy kihallgatásra hívja őket a NAKA, adóellenőröket küldenek rájuk, kiszivárogtatják a banktitkukat, magán SMS-ket küldenek nekik, vagy egyszerűen valakiről valamit kitalálnak az emberei.

 

(…) Robert Fico az utóbbi napokban mindent megtett azért, hogy felhívja a figyelmet arra, nem adja fel és az utolsó percig harcolni fog.

 

(…)

 

Tíz év alatt annyi gyanús ügy halmozódott fel, hogy végre eljött az idő arra, hogy ezeket az ügyeket valódi rendőrök és független ügyészek vizsgálják ki.

 

És itt jutunk el a koalíció harmadik tagjához. A Bugár Bélával kapcsolatos illúziók már elvesztek úgy, ahogyan a régi barátai is.

 

A Ficoval és Dankoval eltöltött évek annyira beleivódtak Bugárba, hogy már se nem lát, se nem hall. (…)

 

Egyértelmű, hogy már ő is a klán tagja lett. És mindezért cserébe még akkor is protezsálhatja Dél-Szlovákiát és az ottani vállalkozókat, amikor az egésznek nincs is értelme. (…)

 

Ezután a hét után helyénvaló az a kérdés, hogy még meddig képes Bugár Béla hatalmon tartani a csalókból, tolvajokból és hazugokból verbuválódott koalíciót?

 

Denník N, Matúš Kostolný: Danko si ukradol titul, Fico pozýva na námestia a Bugár ich kryje

Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!