(…) A rondaság alatt nem csak az arcot értem, amelyről meggyőződésem, hogy különösen idősebb korban mindenki saját maga felelős a kinézetéért a jellemvonásokkal, amiket az életével felírt rájuk. A közönségesség, gonoszság, álnokság, önimádat, vagy gyűlölet kombinációja visszatükröződik az arcon, a gesztusokban és a beszédben.

 

(…) Hogyan lehetséges az, hogy Miloš Zeman, aki talán azt hiszi, hogy ha örökösen cigarettát és féldecit tart a kezében, akkor Winston Churchillre fog hasonlítani, valójában azonban annak csak egy visszataszító cseh karikatúrája, ennyire népszerű?

 

Hogyan lehetséges az, hogy Marian Kotlebának, aki talán azt gondolja, hogy bajuszkájával és zsidó- , illetve romagyűlöletével Hitlerre fogja emlékeztetni a szavazókat (és esetébe ez működik is), ennyi támogatója akad a szlovákok körében?

 

 hirdetes_810x300  

Hogyan lehetséges az, hogy a visszataszítóan közönséges Donald Trump, aki a nőket sértegeti, így is sok nőnek bejön? Nézzék meg Orbán Viktor, avagy Jaroslaw Kaczynski arcát – a fiatal forradalmár egykoron vonzó arca egy haragos maszkká változott, az egykor ártatlan gyermeki arcocska, egy gonosz mesebeli varázsló arcává zsugorodott össze.

 

(…) Rondaságuk egyik jellemzője, hogy úgy tesznek, mintha a jelenlegi rendszer ellenzői lennének, azonban a diktátorokat csodálják. Ezzel világossá teszik, hogy azt a bizonyos rendszert saját rendszerükre kívánják lecserélni – vagyis ők maguk is diktátorok akarnak leni. (…)

 

(…) Amikor a The Guardian napilap arról kérdezte az embereket, miért fognak Trumpra szavazni, egy mérnők (56éves) a következőket mondta: „ Mert olyan, mint Hitler. Amerikának szüksége van egy ilyen sokkra, hogy feleszméljen.

 

(…) Úgy tűnik, hogy van összefüggés a népszerű politikus rondasága, és a társadalom lelki állapota között. És ha megnézzük néhány cseh és szlovák politikus arcát (a neveket töltsék ki önök) akkor látható, hogy nemzeteink lelkileg nagyon rossz állapotban vannak.

 

DenníkN – Martin M. Šimečka: Politika ako šoubiznis pre škaredých

 

 

DenníkN: Martin M. Šimečka: Politika ako šoubiznis pre škaredých.

 

https://dennikn.sk/425310/politika-soubiznis-skaredych/

Megosztás:
Címkék: Orbám Szemle Trump

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!