(…) Kotleba programja se nem fasiszta, se sem neonáci. Ezek keveréke, leginkább azonban Fehéroroszországot idézi.

 

(…) Lehet, hogy némely pontjában enyhébben extrém (2.1 Nemzetőrséget hozunk létre, vagy 2.4 Rendőri gyakorlatot vezetünk be a településeken), de összességében ez minden.

 

Talán többet kellene beszélnünk arról, hogy a pontjainak több mint a fele (49-ből 28) sima populizmus, amely helyenként rosszabb, mint Ficoé (…), vagy olyan pontokból áll, amelyek nagymértékben károsak a társadalomra és a gazdaságra (…)

 

 hirdetes_300x300  

A további 10 pont, mintha egyenesen az SaS programjából lenne átvéve.
(…) Hogy nézne ki Szlovákia, ha varázsütésre Kotleba minden pontja megvalósulna: Kilépnénk az EU-ból, ami annyit jelentene, hogy a szlovák áruért, amelyeket az uniós országokba exportálunkk, vámot kellene fizetni.

 

(…) Kilépnénk a NATO-ból, ami azt jelentené, hogy jelentősen növelnünk kellene a védelmi kiadásokat. Például azért, hogy a katonák őrizzék a határokat, vagy mert saját légvédelmet kellene fenntartanunk. (….)
Bevezetné az egykulcsos adót, ami ugyan segítene a gazdaságon, az első évben azonban súlyos hiányt okozna az államháztartásban (…)

 

A bérlakások, amelyeket az állam a „tisztességes családoknak” adna, is óriási költségvetési hiányt okoznának (…)

 

A politikai pártok finanszírozása megszűnne, ami valójában azt jelenti, hogy  csak az oligarchák által pénzelt pártok jutnának a parlamentbe, a képviselők minimálbérért dolgoznának, ami annyit jelent, hogy a parlamentben vagy alkalmatlan álmodozók lennének, vagy mindenre képes gazemberek.

 

Szerk. megj: Kotleba programjának elemzése megtalálható Sulík blogjának végén.

 

DenníkN – Richard Sulík: Kotlebov fašistický program

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!