A rendőröknek olyan minisztere van, aki teljesen elvesztette a tiszteletet a beosztottjai előtt.

 

Első eset

 

Egy szlovák nő feleségül ment egy Szaúd-arábiai férfihoz, aki a hazásságuk során fizikailag és pszichésen is bántalmazta, szó szerint verte. Párszor a rendőrséghez fordult, aki az eljárását csak kihágásnak értékelte. A büntetőeljárást elutasító utolsó döntés szerint a rendőrségi testület nyomozótisztje indokként azt tüntette fel, hogy az iszlám törvénykezés szerint a nőnek el kell viselnie a férj büntetéseit – pofozkodás vagy mellőzés -, ugyanis elfogadta a muzulmán szokásokat.

 

 hirdetes_400x285  

Most, hogy az ügy felbolygatta a médiát, a rendőrség eljárását a főügyészség vizsgálja. A vizsgálótisztet valószínűleg nem büntetik meg, mert eltelt már annyi idő, hogy már nem lehet fegyelmileg utolérni.

 

Második eset

 

Egy javítóintézetben egy alkalmazott, terapeuta nemileg bántalmazott egy 14 éves lányt. A büntetőfeljelentést, amelyet a gyerek lánya adott be, a vizsgálótiszt leállította azzal az indokkal, hogy a tettet bizonyítottan az elkövető követte el, de nem volt bebizonyítva a cselekvés során az elkövető szubjektív oldala. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazottnak elég, ha azt mondja, hogy nem tudta, hogy a lány még nem volt 15 éves. Miközben nyilvánvaló, hogy a terapeuta tisztában volt a gyerekek korával.

 

Ami fontosabb, hogy egy reszocializációs központban 18 éves koráig tekintik védett személynek a gyereket. Ennek ellenére a vizsgáló úgy döntött, ahogy. Hasonlóan az előző esethez a vizsgálatot a nagy médiafelhajtás után újították meg.

 

Kiderült, hogy a vizsgáló nem hajtotta végre az összes elengedhetetlen és reálisan elérhető tanúk kihallgatását és nem szerezte be a releváns okiratokat és a bizonyítási eljárás során megsértette a büntetőjogi perrendtartás több rendelkezését. A vizsgáló büntetéséről ebben az esetben sincs szó.

 

(..)

 

DENNIKN.SK – Ľubomír Galko: Robert Kaliňák demoralizuje policajtov a ohrozuje bezpečnosť občanov

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!