(…)

Amennyiben Robert Fico román miniszterelnök lenne, akkor vagy már régen nem lakna a Bonaparte lakókomplexumban, vagy nem dolgozna a kormányhivatalban. Sőt, abban az esetben, ha nem költözne el a szégyen fellegvárából – azután, hogy a speciális ügyészség megerősítette, hogy Bašternáknál éppen amiatt a háznak az építtetése miatt tartottak razziát, amelyben a kormányfő is lakik – Románia alapjaiban megrendülne.

 

Nos, mivel Robert Fico szlovák kormányfő, ezért továbbra is a Bonaparteban lakhat. Az általános rosszallásra pedig néhanapján azt válaszolja, hogy egyszer majd elköltözik.

 

(…)

 hirdetes_810x300  

Azután, hogy reggel Ladislav Bašternák házánál megjelentek a rendőrök, Igor Matovič az interneten felhívta a figyelmet arra: a történtek minden bizonnyal összefüggésben állnak a Robert Fico visszahívásával kapcsolatos rendkívüli üléssel.

 

Az OľaNO elnöke azt is észrevette, hogy egy nappal azelőtt, hogy Robert Kaliňákot vissza akarták hívni a hivatalából, szintén razziát tartottak Bašternáknál. Matovič szerint akkor is, és most is egy megrendezett színházi jelenetről volt szó, aminek az volt a célja, hogy elvonja az emberek figyelmét egy kellemetlen témáról.

 

Az energiaárak körül kialakult botrány ugyanis kétségtelenül kellemetlen téma a Smer számára.

 

(…)

Van, aki a Bašternák házánál tett razziát  irányított, de hatástalan igyekezetként fogja értelmezni Fico megsegítésére. Pontosabban, úgy fogja értelmezni, ahogyan a dolgok ténylegesen állnak – bizonyítéknak arra, hogy a szlovák kormányfő teljesen csődöt mondott. Nemcsak abban, ahogyan Robert Kaliňákot védelmezi a Bašternák-ügyben, de abban is, hogy egyáltalán nem tudatosítja, hogy az extrémistáknak segít azzal, hogy tudomást sem vesz a politikai korrupcióról.

 

DenníkN, Roman Pataj: V Rumunsku by Fico presťahovala ulica

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!