(..)

Érdekes lesz figyelni, hogy a Most és az MKP esetleges megegyezése a megyei választások előtt vajon megszünteti-e az MKP finanszírozásáról szóló cikkeket a Mostos médiumokban. A Most a közös megegyezés keretein belül azt kéri, hogy az MKP és médiumai hagyjanak fel Bugár Béla pártjára irányuló uszító kampánnyal. Az MKP viszont ezért azt kérheti, hogy a Most médiumai ne lovagoljanak olyan témákon, amelyek kellemetlenül érinthetik a Fidesz szlovákiai kirendeltségét.

 

A második kérdés, hogy a pártvezetés által létrehozott megegyezést sikerül-e átültetni a gyakorlatba és meghozza-e az elvárt hatást. Ez leginkább az MKP számára lesz nehezebb, amelynek erős helyi és regionális szervezetei vannak. Ezek pedig arra panaszkodhatnak, hogy a párt felsővezetése a Most évekig tartó szapulása után hirtelen azt állítja, hogy a nemzeti ügy árulóival együtt kell dolgozni. Továbbá, hogy a Most politikusára kell szavazni, ahol nem lesz majd MKP-s jelölt.

 

Bugár pártjának nincsenek helyi szervezetei, így nem lesz nehéz keresztülvinnie a megegyezést pártján belül. Nehezebb lesz viszont meggyőzni a Most szlovák választóit, már ha egyáltalán maradtak ilyenek, hogy az MKP politikusára szavazzanak, aki bármelyik pillanatban eljárás alá kerülhet a párt törvénytelen finanszírozása miatt.

 hirdetes_300x300  

 

Denník NPeter Morvay:Spoločne vpred za maďarského župana!

kép: hirek.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!