Áttanulmányoztunk minden elérhető dokumentumot és tanúvallomást arról, hogy az adóhivatalnokok és később a rendőrség és a főügyészség hogyan vizsgálta Igor Matovič vállalkozását 15 évvel ezelőtt. A cél az volt, hogy tisztázzuk, az elérhető információk alapján beszélhet-e valaki Igor Matovičról mint adócsalóról?

 

Megállapítottuk, hogy pont az ellentéte igaz. Az adóhivatalok ezt a kérdést 2011-ben alaposan átvizsgálták és egyértelműen megállapították, hogy Matovič egyéni vállalkozóként minden évben pontosan annyi adót fizetett be, mint amennyit kellett.

 

Az állam azonban nem hagyta békén Matovičot. A tavalyi év kezdetén egy rendőrségi nyomozó kezdte el vizsgálni, hogy nyolc évvel ezelőtt mit tett az adóellenőrzések során, esetleg nem kerülte-e el őket úgy, hogy az már bűncselekménynek számítson.

 

 hirdetes_300x300  

A rendőr a főügyész felügyelete alatt rengeteg tanút kihallgatott, szakértői véleményt dolgoztatott ki, hogy egy év vizsgálat után annyit állapítson meg, amit már a kezdetektől fogva is tudott. Hogy nincs joga ilyen vizsgálathoz, mert ha meg is történt, akkor nagyon régen, amit egyértelműen elhallgattak.

 

Mindeközben a médiában már keringett egy 30 oldalas irat, amelyben Igor Matovičot múltbéli adóelkerülés gyanújával gyanúsította meg. Egy ilyen beadvány befolyásolhatja a parlamenti képviselőket is, akik már a májusi ülésen elkezdenek tárgyalni az OĽaNO elnökének mandátumáról.

 

(..)

Denník N – Konštantín Čikovský:Všetko, čo potrebujete vedieť o vyšetrovaní Igora Matoviča

Kép: SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!