A párizsi klímaegyezményből való kilépéssel Donald Trump egy veszélyes ignoránsként írja be magát a történelembe.

 

A párizsi klímaegyezményből való kilépéssel az amerikai elnök, Donald Trump világossá tette, hogy megveti a tényeket és a tudományt, hogy nem érdeklik azok az emberek, akiket a klímaváltozás leginkább sújtani fog, sőt, azt is bebizonyította, hogy nem érdekli őt a jövő generáció sorsa.

 

(…)

 

 hirdetes_810x300  

Trump kíméletlen döntése – úgy mint a többi – abból az alternatív tényekre alapozott világából származik, ahol a dolgokat az alapján ítéli meg, hogy azok hízelgőek-e az ő nagyzoló hóbortjának. Megbontja az emberek bizalmát a tudományokban és a tényekben, emellett pedig potenciálisan tönkreteheti azoknak az embereknek az életét, akikre az extrém időjárás árvíz, szárazság vagy elviselhetetlen hőség formájában fog lesújtani.

 

Visszatérés a középkorba

 

Richard Horton, a világ egyik legjobb tudományos folyóiratának, a Lancetnek a szerkesztője a közösségi oldalán azt írta, hogy Trmump döntése „történelmi hiba”, és Trump „visszaviszi az Egyesült Államokat a középkorba”.

 

Bill McKibben környezetvédő pedig azt írta a New York Timesban, hogy „Trump ostoba és kíméletlen döntést hozott.”

(…)

 

Veszélyes ignoráns

 

Hogyan lehetséges, hogy az amerikai elnök nem látja a már feljebb említett veszélyeket és nem törődik a tényekkel sem? A felelőtlen döntésével mindenkinek azt üzente, hogy magasról fütyül a környezetre.

 

Ezzel a lépésével Trump nemcsak bohócként, hanem egy veszélyes ignoránsként is beírja magát a történelembe.

 

Az a tény, hogy az emberek azért választották önszántukból, hogy – a globalizált világban – képviselje őket, nem más, mint égető figyelmeztetés arra, hogy az emberi elme tökéletlen, tele hibákkal és tévedésekkel.

(…)

 

DenníkN, Otakar Horák: Trump vracia Spojené štáty do stredoveku, svetu odkázal, že na životné prostredie zvysoka kašle

Nyitókép: Huffington Post

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!