Bugár Béla megmutatja, hogy a politikai egyezség többet ér, mint hogy megválasszák az RTVS lehető legjobb igazgatóját.

 

Egy hónappal ezelőtt joggal dicsekedtek azzal, hogy ők azok, akik hozzájárultak a mečiari amnesztiák eltörléséhez. A jelenlegi parlamentben a Bugár Béla körül tömörülő emberek azok, akik kezdettől fogva igyekeztek megtörni a mečiari amnesztiákat.

 

Most pedig hirtelen azt is el tudják képzelni, hogy Jaroslav Rezník legyen az RTVS igazgatója. Az a Rezník, aki az amnesztiák idején Mečiar rádiójának volt az igazgatója.

 

 hirdetes_300x300  

(…)

 

A Most-Híd spekulál és visszavonulót fúj. Ugyanezt csinálta a kormányalakítás során is, amikor azt hajtogatta, hogy Robert Kaliňák nem lehet miniszter.

 

Václav Mika sem tökéletes, ő sem csinál hibátlan híradót, és hogy ne legyen gond, inkább politikai oknyomozást sem folytat. Az azonban világos, hogy növelte az RTVS színvonalát, és múltbéli tevékenységével ellentétben hivatásos szakemberként viselkedett. Mika továbbra is győztesként kerül ki azzal a Jaroslav Rezníkkel összehasonlítva, aki – Mečiarral a hátán – releváns forrásként tekint az orosz propagandás Sputnikra, valamint a választások előtt az SNS-nek nyújtott segítséget független újságírásnak minősítette.

 

Felejtsük el Mikát és Rezníket. (…) Bugár Béla éppen most mutatja meg nekünk, hogy hogyan is képzeli el a kormányzást. A politikai egyezségek jóval fontosabbak számára, mint a minőség és a szakmaiság. A hatalom megtartása pedig többet ér saját jellemének meghazudtolásánál. A Most-Híd tökéletes partnerévé vált Ficónak és Dankónak.

 

DenníkN, Matúš Kostolný: Rezník búra Most

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!