(…)

Milyen politikát csinál Danko és az SNS?

 

Ha a Szlovák Nemzeti Párt a Most-Híddal együtt kétnyelvű táblákat helyez ki a vasútállomásra Dunaszerdahelyen, akkor ott valami nincs rendben.

 

Önt zavarják a kétnyelvű táblák?

 hirdetes_810x300  

 

Zavarnak vagy nem zavarnak, mi nem egy olyan nemzeti párt vagyunk, mint amilyenről az SNS beszél.

 

Zavarják vagy sem?

 

Nem tudom, hogy ebben az országban pont az számít-e súlyos problémának, ha a vasútállomásokon nincsenek kétnyelvű táblák.

 

A kérdés az, hogy probléma-e, hogy ott vannak azok a bizonyos táblák?

 

Kinek segít a kétnyelvű tábla?

 

És kinek árt?

 

Így nem teheti fel a kérdést. Akkor én is megkérdezhetném, hogy kinek árt, ha a pozsonyi Jogi Kar épületére kifüggesztek egy „Allah hatalmas” táblát.

 

A kettő között különbség van. A kétnyelvű táblák a vasútállomásokon olyan városokban vannak, ahol a kisebbség eléri a 20%-os küszöböt. Az állam ezzel nyilvánítja ki azt, hogy igenis fontos nekik, hogy a kisebbségek otthon érezzék magukat.

 

Nekem ezzel nincs problémám. Csupán arra mutatok rá, hogy nem értem, mi az SNS programja. Amennyiben a kétnyelvű táblák kihelyezése, és a választóik ezt még el is fogadják, akkor csak tessék. Mi egyik pillérünktől sem szabadulunk meg: se a kereszténytől, se a szociálistól, se a nemzetitől.

 

Polhorától Komáromig minden Szlovákiához tartozik, így semmi olyasmiben nem fogok segíteni, ami mindezt megváltoztatná. Amennyiben Szlovákiában a nemzeti pillér felszabadul, mivel az SNS elengedte, Kotleba pedig ilyesmit nem tarthat a kezében, mert a fasizmus és a gyűlölet ideológiája éppen olyan internacionális mint a kommunizmus, így hát mi mondhatjuk azt, hogy bennünk igenis megvan ez a nemzeti elem.

 

Ön úgy véli, hogy a jó oldaláról közelít a nemzeti pillérhez azzal, ha azoknak a kétnyelvű tábláknak a kérdésével hozakodik elő, amelyeket csak pár tucat faluban helyeztek ki, és jóformán senkinek sem ártanak?

 

Én csupán úgy gondolom, hogy a politikusoknak nem az a fő feladatuk, hogy a kétnyelvű táblákkal foglalkozzanak. De rendben van. Ha valaki így érezte, és teret biztosított rá, akkor el kell fogadni. Felőlem…

 

DenníkN, Hlina po roku na čele KDH: Fašistov neporazíme tým, že posvätíme zlodejov

Fotó: Tomáš Benedikovič

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!