Az Orbán kormány masszív kampánya a milliárdos Soros ellen antiszemita felhangú.

 

Ez a kampány meglepően erős és paranoiás még az Orbán rezsimhez képest is. A Hír TV szerint a magyar adófizetőnek csak ez a Soros ellenes kampány 5,7 milliárd forintjukba (mintegy 19 millió euróba) került.

 

Forint milliárdok propagandása

 

 hirdetes_300x300  

Az Orbán kabinet Soros ellenes, migránsellenes kormánypropagandára és saját politikájának dicséretére csak idén összesen 12,8 milliárd forintot (mintegy 41 millió eurót) költött.

 

2014-es kormányzásuk óta a kormánypropaganda költségei már elérték az 50 milliárd forintot (163 millió eurót), további 77 milliárd forintot (több, mint 250 millió eurót) kapott a közmédia, mely a kormánypropaganda engedelmes eszközévé lett teljesen ledegradálva.

(…)

 

A masszív gyűlöletkampány magyarázata, hogy közelednek a parlamenti választások, a Fidesz pedig félel, hogy elveszti a hatalmát és politikusaik esetleg bíróság elé kerülhetnek. A választások jövő tavasszal lesznek, a Fidesz pedig mindenáron be szeretné biztosítani annak eredményét. A Soros, Brüsszel, migránsok és ellenzékkel szembeni küzdelem, illetve saját kormányuk dicsérete már a választási kampány része, mely a Fidesz mediális tanácsadói szerint soha nem ér véget és folyamatos kell hogy legyen.

 

 

Az utolsó, eddigi legintenzívebb kormányzati kampánynak azonban van egy veszélyes eleme, mégpedig az antiszemita hangulata. Soros zsidó családból származik, és a magyar antiszemitál és nacionalisták számára mindig a fő ellenséget jelentette, a nagy zsidó összeesküvésben. A kormány politikusai tagadják, hogy lépéseik zsidóellenesek, épp ellenkezőleg, magát Sorost támadják, hogy támogatja a migrációt és ezzel növeli a zsidóellenességet Európában.

 

(…)

Schmidt Mária, az Orbánhoz közeli vitatott megítélésű történész, aki  holokauszt bagatellizáló nyilatkozatairól is ismert, pénteken egy konferencián azt magyarázta, hogy Soros is csak egy bábu.

 

(…)

 

 

DenníkNPeter Morvay: Veľký žid chce zničiť Maďarsko

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!