Úgy tűnhet, hogy Ficoból lett a legnagyobb európai  Szlovákiában és a környéken. Legalábbis az alapján, milyen gyakran hirdeti Szlovákia tartozását az EU jövőbeli magjához és milyen keményen kritizálja azokat, akik nem osztják véleményét. Természetesen főleg a szlovák ellenzék jelenlegi vezetőjét, Sulíkot.

 

 

Még ha e kérdésben Fico pozíciója közelebb is áll hozzám, mint a tájékozatlan Sulíké, néhány megjegyzést hozzátennék a témához.

 

Először is Fico soha nem volt és soha nem lesz meggyőződéses európai, ugyanúgy, mint ahogy soha nem volt meggyőződéses kommunista és nem volt meggyőződéses szociáldemokrata sem. Fico kivételesen tehetséges politikai technokrata, akinek elsősorban a hatalom, a befolyás és a pénz számít (ma már a büntetlenség is) és aki minden alkalmat felhasznál arra, hogy minél tovább megtarthassa hatalmát.

 hirdetes_810x300  

(…)

Robert Fico legújabb kommunikációs húzása – a videó, amelyben rátámadt mindenkire az ellenzékben és ahogy a „maghoz” tartozásunk veszélyeztetésével fenyegetett, nagyon jól szemlélteti stratégiáját. Tíz év után a szociális kormány fügelevele elszáradt, ezért valami újjal kell előállni, amit felkínálhatunk az embereknek. Saját magát és kormányát ajánlja fel egyedüli biztosítékként, hogy a maghoz tartozzunk egyetlen védelemként az (őt idézve) „abszolút politikai amatőrök és kalandorok” kormányzása,  a „brüsszeli bárokban semmittevők”, vagy az olyan emberek, „akiknek lelki egészségében mindenki kételkedik” ellen.

 

Nos, nagyon aggódhat, ha ilyen személyes támadásoktól sem riad vissza, nem beszélve arról, milyen becstelen dolog nyilvánosan becsmérelni a politikai ellenfeleket, ugyanakkor elutasítani a személyes vitát a médiában. (…)

 

Denníkn.sk – Ivan Mikloš: Fico je taký Európan, aký bol komunista
kép: sme.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!