A kormányválság egy áttekinthetetlen, bonyodalmas sorozattá vált. Már tényleg csak a kitartóak képesek követni azt, hogy ki, mikor, kit utasít vissza, hova nem megy és milyen új követeléseket gondol ki. Még mindig nem világos az, hogy mit talál majd ki Fico és kollektívája arra, hogy Andrej Danko megaláztatását elviselhetővé tegye és továbbra is kormányon maradjon.

 

Az már most világos, hogy a győztes nem más, mint a kormányfő, Robert Fico. Megmutatta Dankonak, hogy esélyes sincs arra, hogy itt ő ossza a lapokat. Manapság már senki sem kételkedik abban, hogy Fico dönt arról, melyik miniszter marad a kormányban. És mindegy, hogy smeres, most-hidas vagy snses miniszterről van szó.

 

(…) A kormányválság már három hete tart, és a Smerből senki más nem áll ki, csak Robert Fico. Ez az ő kormányválsága, jó és rossz értelemben is. Neki kell megbékítenie Dankot, de mindez bizonyíték arra is, hogy minden Fico irányítása alatt áll, így nélküle sem a Smer, sem a kormány nem működhetne.

 

 hirdetes_400x285  

A múltban ez nem volt olyan feltűnő, hiszen Fico sarkában mindig ott loholt a hasonlóan szuverén és ékesszóló Robert Kaliňák. Most azonban az egész kormányválság ideje alatt motorkán szeli át az Egyesült Államokat, a Bašternák-ügytől pedig távolabbra nem is kerülhetett volna.

 

(…)

 

(…) A kormányválság, valamint Andrej Danko zsarnokoskodása és siránkozása már biztosan a kormányfő idegeire ment. Danko már biztosan sajnálja, hogy belement ebbe az egészbe, és biztosan szitkozódik, hogy ismét országos szégyent csinált. Valószínűleg Bugár Béla sem nyugodt. Annak ellenére, hogy Fico és Danko partijához csakis a stabilitás és az extrémizmus elleni harc miatt csatlakozott. Ha a kormány szétesne, akkor minden bizonnyal Béla is idő nap előtt távozna, hiszen negyedszázad után már nem tudná magát beküzdeni a parlamentbe.

 

Az egész társaságból az egyetlen, aki nevet, az nem más, mint a motorkáján száguldozó Kaliňák, akinek a szél bele-beletép a hajába, míg a figyelem Dankora és Plavčanra összpontosul. Ezt a Bašternák-ügy kirobbanása óta nem élhette át.

 

DenníkN, Matúš Kostolný: Fico panuje, Danko plače a Kaliňák sa smeje

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!