Besztercebánya megye megyefőnök-jelöltjét, Ján Luntert rendes embernek tartom, akinek független jelöltként a közelmúltban jelentős esélye volt arra, hogy sikerrel vegye a megyei választásokat. Azután, hogy pár nappal ezelőtt a korrupt koalíciós pártok, a Smer-SD és a Most-Híd kinyilvánították támogatásukat, Lunter esélyei jócskán megcsappantak.

 

Megjegyzem, hogy a két párt már akkor Lunter támogatása mellé állt, amikor az ĽSNS még csak meg sem nevezte a jelöltjét, sőt, még azon is gondolkodott, hogy egyáltalán részt vesz-e a választásokon. Robert Fico és Bugár Béla “Gyerünk, vágjatok bele” típusú felhívása nem is adhatott volna nagyobb löketet az ĽSNS-nek és Besztercebánya jelenlegi megyefőnökének, Marián Kotlebának. Úgy, ahogy nemrégiben támogatták őket a parlamentben az egyfordulós megyeelnök-választások megszavazásával, úgy most is támogatják őket.

 

Nem ez lenne az első példa a Smert-SD, a Most-Híd és az ĽSNS együttműködésére, hiszen a parlamentben ez rendszeres. Jó pár szavazás eredménye megmutatta már, hogy akkor, amikor biztosítékot akar a kormánykoalíció valamely törvényére, akkor az ĽSNS képviselői mindig kéznél vannak. Az ún. „extrémizmus elleni gátat”, amivel a korrupt koalíció képviselői nagy pompával körbefényezték a koalíciójukat, most nyugodtan átnevezhetnék az „extrémizmus kapujának”.

 

 hirdetes_400x285  

De térjünk vissza a megyei választásokhoz. Manapság egyetlen beszámítható ember sem szeretne ilyen jelölésnél támogatást a korrupt koalíció pártjaitól. Egyetlen beszámítható ember sem szeretne semmiféle segítséget ettől a tolvajbandától. Ez ugyanolyan, mintha „ingyen” megkapnánk a tífuszt és a kolerát, s közben annak örvendenénk, hogy ezáltal egészségesebbek leszünk.

 

Ha expresszívebben szeretném magamat kifejezni, akkor azt mondom, hogy a megyei választások során ilyen támogatást kapni egyenlő azzal, mintha valami bűzös löttyel leöntöttek volna. Ján Lunter esetében a Smer a Most-Híddal pontosan ugyanezt tette. Először maga Ján Lunter is meghökkent a két koalíciós párt támogatottságától.

 

(…)

 

DenníkN, Ľubomír Galko: Ján Lunter by sa mal toxickej podpory Smeru a Mosta vzdať

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!