Nemcsak a nyomtatott média, de a hagyományos televízió szebb napjai is tovaszöktek. Nekik is alkalmazkodniuk kell a közösségi hálók okozta forradalmasításhoz, hiszen az internet csakhamar elveszi a hirdetéseik nagy részét. Ám nagyon gyakran szégyen-gyalázat, amit a szlovák hirdetések produkálnak – lásd a mindenféle farmok példáján.

 

Mindemellett azonban az is igaz, hogy a magántelevíziók hasznos munkát is végeznek. A híradás és a tudósítás során az összes faj szerencsétlenségének nyomon követésén kívül képesek olyasvalamit adni, amire az RTVS-nek nincs mersze. Oknyomozást. (…)

 

Háttér-információk szerint kész tény, hogy az egyik legnagyobb televíziónkat el fogják adni. A társadalom ízlését vagy éppen ízléstelenségét ezentúl valaki más fogja befolyásolni. Ez pedig már magában egy súlyos dolog. Ha mindezt ötvözzük a Markízának azon a képességével, hogy a politikai botrányokat pár perc alatt képes felfújni, akkor már magában az évtized médiaeseményéről beszélhetünk.

 

 hirdetes_810x300  

Az egész ügy jelentőségét az is növeli, hogy az RTVS élére is egy hónapja került új igazgató. Ő pedig nem más, mint az a Jaroslav Rezník, akik képes volt Putyin propagandista hírügynökségével, a Sputnikkal szerződést aláírni. Csoda lenne, ha egy olyan ember, mint Rezník, idővel nem kezdené nyomni a saját preferenciáit a rádió-televízióra.

 

Amennyiben ehhez még csatlakozna a legnagyobb televízió is, akinek a tulajdonosát nem a biznisz, hanem a befolyás érdekelné, akkor az teljes katasztrófa lenne.

 

Egy magántelevíziónak (TA3) Rezníkkel együttműködve (TASR) már sikerült Andrej Dankot a parlamentbe juttatnia, ami nem végződött jól. További hasonló kísérletekre pedig igazán nincs szükségünk.

 

DenníkN, Roman Pataj: Prečo nie je jedno, kto kúpi Markízu

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!