(…)

 

Mintha Ön és Bugár Béla között valamiféle személyes ellentét húzódna. Nem azzal a szándékkal alakított az MKP-val új szövetséget, hogy azzal a Most-Hídnak ártson?

 

2008. agusztus 21-én úgy döntöttem, hogy mindent megteszek azért, hogy ebben az országban ne Mečiar, Slota és Fico kormányozzon. Közülük ketten már a süllyesztőben vannak, ám itt van még a harmadik, minden rossznak a megtestesítője, ami ebben az évezredben történt velünk. Ez az egész ezzel van összefüggésben.

 

 hirdetes_400x285  

Számomra Bugár az az ember, aki a legtöbb bűnt követte el a politikában. Eladta a saját szavazóit. Procházka is ugyanezt csinálta, de fütyülni rá, hiszen ő már egy politikai hulla. Bugár most fűt-fát ígérhet, és egyes naiv újságírók még el is hihetik neki, hogy a következő választások során átáll a jobboldalhoz és újra a demokráciáért fog harcolni. De nem fog. Megmutatta, hogy számára a politikai lét a színtiszta üzletről szól. Ne akarja tőlem senki, hogy mindezt toleráljam.

 

Mindent megteszek azért, hogy ezt az embert is „elűzzem“. A kapcsolatunkban volt néhány döntő dolog. Az egyik az volt, hogy hajszál híján megválasztották Trnkát. Néhány szavazat az ellenzéktől érkezett. Akkor az egyik újságíró megkérdezte tőlem, hogy mit gondolok, melyik pártból érkezhettek a szavazatok. Én diplomatikusan csak annyit mondtam, hogy a Most-Hídtól.

 

Miért gondolta így?

 

Minden amellett tanúskodott. Utolsóként mentek szavazni, hogy senki ne nézzen a körmükre, nem akarták….na ezt inkább nem mondom.

 

Azt akarta mondani, hogy nem akarták, hogy ellenőrizzék a szavazólapokat?

 

Nem tudom mit akartam mondani…Bugár elolvasta, amit nyilatkoztan, majd keresni kezdett, és azt mondta, ha elkap, a golyóimnál fogva felakaszt. Aztán, amikor gyűlést vezetett mellé ültem és azt mondtam neki, hogy minden bizonnyal valami problémája van velem. Ő szemrehányást tett, hogy hogyan engedhettem meg ezt magamnak, én pedig azt válaszoltam, hogy véleményem szerint ő is az árulók között van. Levegő után kapkodott, majd azt kezdte el hápogni, hogy nézzek az SDKÚ sorai közé, hiszen ők javasolták Trnkát.

 

A másik döntő dolog az volt, amikor olyan őrültségekkel állt a kormány elé, hogy az egész országban köteles legyen az orvos tolmácsot biztosítani, amennyiben a nemzeti kisebbséghez tartozó páciens ezt kérni fogja. Ez nonszensz volt. A harmadik konfliktusunk a kettős állampolgárságról szóló törvénnyel áll összefüggésben. Azóta Bugár gyűlöl engem. Ezután még rátett egy lapáttal az is, hogy azt mondtam, meglopta a saját családját az autópálya építésével kapcsolatos telekbiznisz során.

 

Kicsit csillog a szeme, amikor róla beszél.

 

Világos. Talán én vagyok az egyetlen, aki nem fél tőle, és nem hagyta magát megfélemlíteni. Ő akarta az MKP-t sarokba szorítani, és azt mondta róluk, hogy nacionalista rühes kutyák. A Most-Híd meg cuki, együttműködő és polgári. Amikor égett a talpuk alatt a talaj, akkor már az MKP-t kérlelgették, hogy a megyei választásokon lépjenek koalícióra, és a következő választásokon is számolnak velük. Bízom benne, hogy ellenállnak ennek.

 

Az MKP tényleg úgy viselkedik, mint Orbán szlovákiai kirendeltsége. Nem fél, hogy olyasvalakikkel köt szövetséget, akik nem teljesen demokratikusak?

 

November 17-én meghívtam Menyhárt Józsefet a SZNF térre, aki a beszédében azt mondta, hogy ők lojálisak az országukhoz, ahol a nagyszüleik és a szüleik sírjai domborulnak. Menyhárt egyértelműen kifejezte lojalitását. Együtt énekelte velünk a szlovák himnuszt. Ezeknek az embereknek segítő kezet kell nyújtani. Ha a békeszeretőket sarokba szorítjuk, akkor támadni fognak.

 

A Radičová-kormány ideje alatt azt javasoltam Bugárnak, hogy az STV2-n csináljunk olyan identikus híradót, mint az STV1-en, de magyarul. Hadd nézze a nemzetiségi lakosság a Szlovákiáról, és nem a Magyarországról szóló híreket. Ha csak pár kínos perc adatik meg nekik a híradóban, akkor inkább a Magyarországról szóló magyar híradót fogják nézik. Hazafias dolog segítő kezet nyújtani ezeknek az embereknek, fél órás híradót adni nekik Szlovákiáról magyar nyelven. Szlovákia érdekében sokkal jobb lennek ezeket az embereket bevonni a történésekbe. Az is jelképesnek számít a részükről, hogy a jelöltjeik közül kidobtak egy olyan embert, aki a pozsonyi elkerülő útra egy autonómiáról szóló billboardot tett ki.

 

(…)

 

Jár templomba?

 

Minden vasárnap és az ünnepnapokon is.

 

Gyónni is jár?

 

Már régen nem voltam, de nem ártana egy kicsit megtisztítani a lelkemet.

 

Nem tartja az SNS-t nagyobb problémának a Smernél?

 

A Smer rövidítés alatt ma már három pártot értek: a Smert, az SNS-t és a Most-Hidat. Az, aki asszisztál, védelmezi és takargatja a tolvajokat, az ugyanolyan tolvaj. Egy banda. Szedett-vedett tolvajbanda kormányozza az országunkat.

 

DenníkN, Matovič: Remišová by bola lepšia premiérka ako Sulík

Nyitókép: Foto N – Tomáš Benedikovič

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!