(…)

 

Rosszabb ez az egész Bugárnak az elviségre való hivatkozása miatt – Szlovákiában manapság kevés olyan politikus van, akitől ez az egész még ettől is szavahihetetlenebbnek hangzana. Bugárnak és a Most-Hídnak ebben a koalícióban rengeteg esélye lett volna arra, hogy fellázadjon és megmutassa, hogy nekik igenis fontosak az elvek, ám eddig egyetlen lehetőséggel sem éltek.

 

Bugár nem látott okot arra, hogy szembeszálljon Ficóval Robert Kaliňák ügye miatt, nem kifogásolta Jaroslav Rezník megválasztását sem az RTVS élére, nem akadályozzák a nem transzparens vásárlások, valamint Danko oroszpárti kilengései sem. Sőt, engedelmesen elfogadta Fico azon kijelentését is, miszerint a tudományokra és a kutatásokra szánt uniós alapok szétlopása csupán kommunikációs probléma volt.

 

 hirdetes_300x300  

A mečiari amnesztiákat sem tartotta elvbéli dolognak. Nem volt szüksége arra, hogy ezzel a problémával foglalkozzon egészen addig, amíg a társadalmi hangulat nem kényszerítette a véleménye megváltoztatására. Ez a Bugár akarja most nagyon komolyan elhitetni velünk azt, hogy a képviselők bérének befagyasztása során csupán elvi kérdésről van szó. Akárhogy is van, a Most-Híd lázadása most jóval jelentősebb üzenetet hordoz, mint amilyet a párt szeretett volna.

 

A választók ebből az egészből egyértelmű következtetést vonhatnak le arról, hogy Bugáréknak mire is megy ki a játék a politikában, és mit tartanak valóban fontosnak. Mindez már belevésődik a választókba még akkor is, ha Bugár azt hangoztatja, hogy a képviselők béremelése valójában csak szimbolikus – a bérek befagyasztásának a vége egyértelműen az lesz, hogy a képviselők a jövőben is szabad kezet kapnak.

 

(…)

 

DenníkN, Peter Morvay: Most sa vzbúril pre platy poslancov – transportéry, Danko v Moskve ani Kaliňák na to nestačili

Nyitókép: Ľuboš Pilc/Pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!