Idén először mérték az újonnan bejegyzett Progresszív Szlovákia támogatottságát. Amennyiben most kerülne sor a parlamenti választásokra, a progresszívek 1,9 százalékot szereznének. Teljes mértékben megértem a Denník N csalódottságát, hiszen az egyéves mediális támogatás után a pártnak még a két százalékot sem sikerült elérnie.

 

Úgy vélem, hogy leginkább a Denník N-es Kostolný, Javorský és Čikovský szomorkodhat, de minden bizonnyal nem örvendeztették meg a Progresszív Szlovákia anyagi támogatóját, az Eset szoftvercég társtulajdonosát, Anton Zajacot sem.

 

Nos, ezután azt csinálták, amit általában szoktak, belerúgtak az SaS-be, és lineáris gondolkodással ezt a következtetést vonták le: „Amíg az SaS-ben örvendeznek a Progresszív Szlovákia elért százalékszámának, addig Bugár titokban élvezi a pótolhatatlanságát”.

 

 hirdetes_810x300  

Ha ez most történne először, csupán legyintenék egyet. De a támadások, sajnos, egyre gyakoribbá váltak. (…)

 

A Denník N egyik kommentátora, Martin Šimečka – akinek a fia (Michal) a Progresszív Szlovákia alelnök – „Richard Sulík és a Nyugatról történő kihátrálás“ című kommentárjában alattomos módon azzal eteti az olvasóit, hogy Kotlebával kívánok együttműködni, amit az elejétől kezdve kizártnak tartottam (…). Még mindig érvényes, hogy Kotlebával és a Smerrel nem fogok együttműködni.

 

A cikket a legnagyobb igyekezetem ellenére sem tudom úgy értelmezni, mint az álláspontjaink nem ismerését. A Denník N szerint ugyanis így néz ki az objektivitás. Mivel a Progresszív Szlovákiával nemcsak anyagilag, de személyi szinten is összeköttetésben állnak, ezért inkorrektül támadják a politikai ellenfeleiket. Szégyen.

 

(…) Amíg a Smerrel kizártuk az együttműködést, addig a Progresszív Szlovákiával igenis el tudjuk képzelni, ha eljön az ideje.

 

Tehát, Denník N-es urak, megértjük, hogy boldogtalanok vagytok, de ez még nem jelenti azt, hogy mi örvendezünk. A számoknak tudatában vagyunk, de mi a saját munkánkkal foglalkozunk – arra készülünk, hogy a legközelebbi választások során átvehessük a felelősséget az országunkért. (…)

 

DenníkN, Richard Sulík: Páni z Denníka N, prosím nemýľte si radosť so smútkom

Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!