Kiska gyalázása, kapcsolat Bašternákkal, lokális biznisz Pozsonyban. Több indoka is van annak, miért kellene Lucia Žitňanskának átértékelnie, hogy beavatkozzon a képviselők jelöltjeinek kiválasztásába a Bírói Tanácsba.

 

Ha választhatnának, kit neveznének ki az alábbi személyek közül a Bírói Tanácsba?

 

  1. Azt a személyt, aki az államfőválasztás előtt bőszen gyalázta Andrej Kiskát, a HZDS-es Mečiar egykori támogatójának oldalán, akit korrupció miatt később el is ítéltek?
  2. Azt a személyt, aki a pozsonyi önkormányzattal bizniszel és keres nagy pénzeket?
  3. Azt a személyt, akinek közös biznisz társa van a „mi emberünkként“ ismert Ladislav Bašternákkal?

 

Nem, nem kell választani. A Smer most olyan jelöltet javasol a Bírói Tanácsba, aki egyszerre felel meg mindhárom igényes feltételnek. Afféle három az egyben.

 hirdetes_300x300  

(…)

 

Rövid életrajzából, melyet a jelöléséhez csatoltak, az elvégzett iskoláin kívül legfeljebb azt tudhatjuk meg, hogy 1998 – 2001 között ügyvédbojtár volt, 2001 – 2004 között jogász, 2004-től pedig ügyvéd. Pont. Ennyi.

 

(…)

 

A Bírói Tanács a bíróság legfontosabb szerve. Ennek megfelelőnek kellene lennie az összetételének is. Olyan tagokból kellene állnia, akik elismert jogi autoritások, akiknek nemcsak formai, hanem szakmai és morális alapon is megfelelnek.

 

(…)

 

Ha van ilyen neves jogi autoritás, aki megfelelő jelölt a Bírói Tanácsba, L. Žitňanská és P. Kresák pedig semmit nem tud róla, annak csak két magyarázata lehet. Titkos zseniről van szó, aki zsenialitását érthetetlen okokból titkolja a világ előtt. Vagy valami más. Ez esetben sajnos valami más. És a nyilvánosan hozzáférhető adatokból azt is megtudhatjuk, micsoda.

 

(…)

 

DenníkN blogOndrej Dostál: Smerácke tiene nad Súdnou radou: HZDS, A.R.K. a Bašternák.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!